Pitanje:
Prženje Arduina
mad_z
2009-12-05 10:55:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Možete li izraditi Arduino samo pomoću koda?

Tri odgovori:
#1
+17
edebill
2009-12-05 21:19:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mislim da ga ne možete sagraditi bez povezivanja dodatnog hardvera. Skraćivanje snage na zemlju to će učiniti. Pokušaj napajanja ili iscrpljenja previše energije kroz jedan pin može to učiniti, ali vjerojatnije je da će taj jedan pin samo izgorjeti.

Ono što radite u softveru ne bi trebalo biti u stanju zidati Arduino sam. Ponovljeno čitanje / upisivanje EEPROM-a moglo bi izgorjeti EEPROM stanice, ali to ne bi cijelu stvar opeklo.

Wackyvorlon je u pravu što možete postaviti osigurače kako biste onemogućili programiranje na uobičajeni način. Ipak, čak je i to reverzibilno upotrebom visokonaponskog programera. Arduino IDE skriva osigurače od vas, tako da ovo nije prevelika briga. Jednom kada započnete izravno programirati AVR-ove ili uređivati ​​datoteku ploča u Arduino okruženju, ovo može predstavljati veći problem.

Ima li ATmega328 zaštitu za dijeljenje s nulom ili stackoverflow? Razlog zašto pitam je da predajem elektroniku i prije nego što napravimo bilo koji hardver, želim ih naviknuti na kod mikrokontrolera, ali ne želim srušiti svoj Arduino ako se slučajno podijele s nulom, itd. graditi th sklopove. (Zasad. :) )
#2
+10
wackyvorlon
2009-12-06 02:44:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Možete se približiti tome da ga opečete pomoću osigurača. Moje razumijevanje je da se postavke prevrnutog osigurača mogu ispraviti visokonaponskim programatorom.

#3
+5
John D
2009-12-28 02:55:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dok sam koristio 10 jedinica Decimalia u velikom nizu senzora, tijekom razvoja umrlo mi je 2 od njih iz različitih proizvodnih serija. Ulazi i izlazi bili su izvana optički izolirani, pa to nije bilo zbog struje ili zalutalog napona. Kvarove sam sveo na dva moguća izvora. Jedno je da su zidani zbog proizvodnih kvarova, vjerojatno interno u I.C.-ima. Drugo je bilo zato što je jedinicu možda bilo moguće zidati oštećivanjem utovarnog pogona. Nakon kvarova, programsko računalo nije uspjelo prepoznati jedinice kao legitimni uređaj. I dalje ih koristim za bilježenje senzora i podataka. Nisam imao daljnjih problema ni na jednom drugom projektu.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...