Pitanje:
Kakve stvari Arduino može učiniti?
Joel
2009-11-14 07:48:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Oprostite na pitanju, tek počinjem s robotikom - iz hobija - i zanimalo me što ću zapravo moći učiniti, javite mi

Sedam odgovori:
#1
+14
todbot
2009-11-15 01:16:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Arduino je vrlo fleksibilan. Možete s njim napraviti puno urednih stvari. To je jedan od najboljih alata za povezivanje softvera sa stvarnim svijetom. Međutim, moglo bi biti korisno postaviti i pitanje " Što Arduino ne može učiniti? ". Arduino ima vrlo ograničenu memoriju i I / O u usporedbi sa modernim računalima. Dakle, neke stvari koje Arduino ne može učiniti ili ne može učiniti lako su stvari koje zahtijevaju puno memorije ili pristup složenim perifernim uređajima, poput:

  • video snimanja, obrade & izlaza
  • audio snimanje visoke kvalitete & obrada
  • djeluje kao USB domaćin za USB uređaje poput flash pogona, diskovnih pogona, kamera, tipkovnica itd.

Dakle, vi ne može lako stvoriti sustav za video igre koji se na vaš televizor priključuje pomoću Arduina. To ne znači da ljudi to nisu učinili, ali ta je razina hakiranja u području dubokog vudua, a rezultati i dalje na kraju izgledaju poput videoigre iz 1980-ih.

Često vidite Arduino ploče navučene gore kao periferne jedinice za veće računalo. Računalo radi A / V, a Arduino obrađuje sve ostale veze fizičkog svijeta. Još jedna uobičajena upotreba je potpuno ugrađeni sustav gdje se prizemniji uređaj čini "pametnim" sa skrivenim Arduinom. ("Vaš stolić sada zna kad na njega postavite šalice i zazuji ako ne koristite podmetač za čaše") Arduino se ovdje čini najsretnijim.

#2
+5
edebill
2009-11-15 21:35:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ovisi govorite li samo o golom Arduinu ili Arduinosu sa štitovima ili drugim proširenim bitovima. Jedna sjajna stvar kod Arduinosa je što je relativno lako dizajnirati štitove koji dodaju mogućnosti Arduinu. Bez ičega priloženog, Arduino je prilično beskoristan. Nema načina za interakciju s vanjskim svijetom osim USB serijskog.

Jednom kada dodate periferne uređaje u svoj Arduino, komunicirate bežično, čitate senzore, motore okidača, audio izlaze, svjetlosne emisije itd. Nebo je granica. Posebno mi se sviđa što mogu staviti cijelo razvojno okruženje mikrokontrolera, uključujući programer i niz komponenata (kratkospojne žice, otpornici itd.) U torbu za prijenosno računalo i otići u kafić da ga hakiram.

Ono što osnovni arduino ne ide dobro:

  1. teška obrada - poput otkrivanja lica ili pokreta s fotoaparata. Za to jednostavno nema procesorske snage ili RAM-a.
  2. super niska potrošnja energije - dionica arduino nastoji povući previše struje za stvarno dugovječne aplikacije na baterije. Za one koji se moraju prebaciti na uređaj kompatibilan s arduinom (npr. Arduino Pro Mini), u tom je trenutku lako ostvarivo mjesečno pokretanje na nekim AA-ima (a još uvijek možete prototipirati sa osnovnim arduinom).
#3
+4
Dirk
2010-05-13 22:55:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Arduino je dobar u određenoj klasi problema.

To su situacije u kojima primite hrpu unosa, na temelju njih donesete odluku i kao rezultat nešto iznesete.

Može učiniti mnogo stvari, ali je posebno dobro u tome. Srećom ovo je vrlo široka klasa problema.

Drugi način da to shvatimo je " u čemu Ardunio NIJE dobar ". Dvije su glavne klase problema kod kojih ne ide dobro:

  1. Nije dobra u obradi intenzivnih aplikacija ili
  2. gdje je potreban sustav opće namjene - jedan koji se mogu prebacivati ​​između mnogih različitih aplikacija na zahtjev.

Dakle, ima više zajedničkog s vašom perilicom rublja nego s vašim prijenosnikom. Možete ga smatrati računalnim uređajem , a ne računalom.

#4
+3
jdiaz
2009-11-14 08:33:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Arduino's može za robote učiniti razne stvari, uključujući, ali ne ograničavajući se na: obradu podataka sa senzora i upravljanje servo / motorima. Neke općenite primjere potražite na

Možete povezati druge module s Arduinom koristeći ono što se naziva štit. Štitovi su dostupni od nekoliko malih tvrtki poput LittleBird Electronics, AdaFruit Industries, Sparkfun itd.

#7
+1
russ_hensel
2009-11-14 21:17:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Idite na instruktaže i pretražite na arduinu. Puno pogodaka.

Mogu vam vratiti dva računa da budu isti i to popraviti.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...