Pitanje:
Pretvarač RS232 u USB
jdiaz
2009-12-03 03:17:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Svatko ima bilo kakve preporuke o dobrom pretvaraču rs232-to-usb. Puno je toga vani, a izgleda da su neki pogođeni ili promašeni.

Potrebna je dobra podrška za upravljačke programe.

Nadam se da mislite na USB-to-serial (u tom slučaju vrijede donji odgovori)? rs232-to-usb značio bi da vaše računalo ima RS232 vezu i da ga želite pretvoriti u USB vezu. AFAIK takav uređaj ne postoji.
ako imate pristup programeru ATMEGA8 i usbasp, možete ga sami izraditi. postoji VUSB projekt koji je pretvarač USB u RS232. Ali to ne bi pretvorilo logičku razinu u RS232, umjesto toga za to vam treba MAX232 poput kruga pumpe za punjenje.
Pet odgovori:
#1
+23
Kortuk
2009-12-03 03:27:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bilo koji FT232 čip je dobar (tj. FT232R). Upravljački programi su javno dostupni i Windows će se automatski preuzeti.

Pokazat će se kao serijski priključak i na raspolaganju su mnoga unaprijed izgrađena rješenja. Tvrtka koja proizvodi FT232 čipove, FTDI, također će prodati mnoga rješenja koja su razvili u vlastitoj tvrtki.

Jedna napomena: FIFO-ovi na ovim čipovima obično su prilično duboki (kao duboki 512 ili 1024 znaka!). To je dobro za većinu upotreba (očito tako da se podaci bolje kreću), ali ako želite primiti pojedinačne bajtove s malom kašnjenjem, to može predstavljati problem. Ne znam kako to prilagoditi za Windows, ali ako trebate pomoć s Linuxom, potražite moje ime (Kohne) na linux-serijskoj popisu dohvata i trebali biste pronaći moje relevantne hakove.
Da, drugo je pitanje što ljudi često zaboravljaju da USB nije poput serijskog, nije posebna veza s trenutnom arbitražom sabirnice. Ako upotrebljavate USB, morate prihvatiti da je u pitanju kašnjenje. Obično završimo s kašnjenjem od 20-100 mS, pravi serijski priključak bio bi poželjniji, ali koji će ga kupac imati.
+1 - Htio sam reći iste stvari. Uspješno sam koristio FTDI čipove s 921,6 Kbaud, a opet sam rijetko naišao na prekoračenje međuspremnika na svom računalu, pa su učinili dobar posao i s hardverom i sa Windows upravljačkim programima.
@Michael K: FIFO-ovi neće utjecati na vašu latenciju ako nisu loše dizajnirani. Latencija s bilo kojim USB <-> RS232 pretvaračem prvenstveno je posljedica inherentnih ograničenja vremenskog intervala USB-a, kako ističe Kortuk.
Da, primijenili smo i vrlo visoke brzine prijenosa, do sada je bilo izvrsno.
Isto tako. Koristim ih posvuda. Također, prilično su robusni - slučajno sam izbacio cijeli FT232 s 3.3v i dalje radi bez vanjskog oscilatora, suprotno onome što govori njihov podatkovni list.
#2
+6
todbot
2009-12-03 07:31:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

USB-serijski adapteri žive i umiru zahvaljujući podršci za upravljački program. Prema mom iskustvu, FTDI ima sjajnu podršku na sva tri OS-a (Mac OS X, Windows, Linux), ali čipovi su nešto skuplji. Sjećam se da je Prolific imao sjajnu podršku na Linuxu, ali Mac upravljački programi bili su pomalo sranje.

Koristim ih za upravljačke programe, zato i biram, ako jedan klijent ima problema, čini da svi ušteđeni troškovi izlaze kroz prozor.
#3
+4
edebill
2009-12-03 09:33:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tražite li čip ili stvarni uređaj? Ključevi su se koristili za izradu izvrsnih uređaja - obično USB za DB-9 adapter. U posljednje vrijeme nisam imao razloga kupiti novu.

Na prednjoj strani čipa nisam bio zadovoljan raznim rješenjima temeljenim na FTDI-u koja sam isprobao (iako su svi išli na TTL- serijski, umjesto RS-232).

Keyspan je u redu, imamo ih na poslu i oni su jedan od rijetkih uređaja koji nisu FTDI i koji su mi uspjeli. to ipak nije išlo do brzine prijenosa kojoj sam se nadao.
#4
+3
thisismyrobot
2009-12-03 04:38:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koristio sam Prolific čipset u ovom proizvodu i izuzetno je pouzdan. Kao i FT232, prikazuje se kao serijski priključak. Bez problema sam ga koristio u mnogim svojim projektima, najbolji primjer bi bio ovaj, gdje me preživio povlačeći kraj rs232 kako bih se izravno povezao s nekim iglama.

#5
+2
Daniel Grillo
2010-07-09 19:29:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

CP210x tvrtke Silabs izvrstan je proizvod. Teško je lemiti, ali imajte puno tutorijala koji to podučavaju na Googleu.

Prednosti su u tome što ne trebaju kristal i koriste samo neke kondenzatore.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...