Pitanje:
Dobra knjiga za razvoj softvera za početnike
Seidleroni
2009-11-24 08:19:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Na poslu radim puno firmware-a, ali tražim naprednije knjige na tu temu. Stvari ne vole osnove "onoga što je prekid". Čitam knjigu O'Reilly o razvoju ugrađenih sustava koja je u redu, ali nedovoljno napredna. Na primjer, rijetko se događa da knjige raspravljaju o stvarima poput Flash stranica (što može biti stvarno korisno), o tome kako odjeljak koda staviti u određeno područje memorije.

Možda nešto sa nekim savjetima i trikovima. Bavim se prvenstveno PIC programiranjem.

Sedam odgovori:
#1
+15
Clint Lawrence
2009-11-24 17:33:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Priručnik za firmver Jacka Gansslea ima nekoliko dobrih dijelova. Najbolje od svega je što možete pronaći puno dobrih dijelova iz knjige (i više) na njegovoj web stranici.

Lijep link, uživali smo u mojih prvih 10 minuta čitanja.
Neka to bude prvih nekoliko dana čitanja. Izvrsni književnik i inženjer.
I on ima sjajan kurs.
Čula sam za njegov tečaj, ali moja tvrtka ima manje od 10 zaposlenika i samo tri tipa firmware-a, što nije izvedivo. Moja škola jednostavno nema novca bez dovoljno velikog odjela za firmware.
#2
+6
Kortuk
2009-11-24 14:07:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Volio bih da imam dobar prijedlog, gledat ću nit nadajući se da će se pojaviti sjajna knjiga.

Kao dodatak tome, priručnik koji dolazi s vašim kompajlerom jedna je od najvažnijih knjiga koje ste zna čitati. Općenito ovdje možete naučiti glatkost postavljanja koda u određena područja.

Učeći o tome kako koristiti Flash na osnovnoj razini, poput stranica koje možete pronaći, možete saznati iz podatkovne tablice. Ako trebate naučiti naprednije teme, pretpostavljam da je traženje dobre knjige pravi put.

Obavijestit ću vas da postoji vrlo velika količina obrazovnih materijala na web mjesto mikročipa. Većina web mjesta s mikroračunalom stavlja puno materijala koji pomaže novim korisnicima da nauče njihov sustav.

Netko me je podržao ako bi mi mogao reći zašto bih mogao pokušati poboljšati svoj stil objavljivanja.
+1 - Mislim da ste dobro obavili razgovor o mjestima koja ljudi obično ignoriraju zbog Google-ovog sindroma.
@Kortuk - vjerojatno zato što vaš "odgovor" nije ništa odgovorio. Vaš bi tekst bio savršeno prikladan za komentar na pitanje.
@trygvis, ovo je sa stranice SE 1.0 i kad sam se tek uključio u stranicu. U to vrijeme nisam znao bolje. Nadam se da si se nasmijao.
@Kortuk, hehe. Samo sam htio odgovoriti na pitanje za buduću referencu jer je pitanje dobro (i popularno!).
@trygvis, Bez brige. Moderator se navikne da mu kažu da nije u redu, kad ja griješim, svi mi kažu.
#3
+3
Thirsty
2010-07-14 07:00:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sviđa mi se "Praktične UML dijagrame stanja u C / C ++, drugo izdanje: Programiranje ugrađenog sustava temeljeno na događajima", autora Mira Sameka. Prethodno se izdanje zvalo "Praktični dijagrami stanja u C / C ++: kvantno programiranje za ugrađene sustave." Pročitao sam prethodno izdanje ove korice knjige do korica i na neki način preferiram to izdanje jer je više bilo zasnovano na C ++. Najnovije izdanje više se temelji na C, što ima smisla za ugrađeni razvoj jer i najmanji mikrofoni imaju C kompajler. Neka vas UML dio ne plaši. Važno je naučiti kako koristiti državne strojeve kako biste svoj kod učinili robusnijim i pouzdanijim. UML je samo jedan od načina za izražavanje državnog stroja, a podskup potrebnog UML-a je vrlo minimalan.

Podijelit ću ovu preporuku. Web stranica Mire Sameka: http://www.state-machine.com
#4
+2
tcrosley
2010-04-24 04:37:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Za 16-bitne PIC-ove preporučujem "Mikrokontroleri: od montažnog jezika do C pomoću PIC24 bit obitelji" R. Reesea, J. Brucea i B. Jonesa, ISBN 978-1584505839. Sadrži puno hardvera (uključujući sheme) pomiješanog s raspravama o firmware-u i nije samo ponovni pregled tablica podataka.

Ako koristite jedan od novijih 8-bitnih PIC-ova (obitelj PIC18F), sljedeća knjiga izgleda prilično dobro: "Napredni projekti PIC mikrokontrolera u jeziku C: s USB-a na RTOS sa serijom PIC 18F", autora D. Ibrahima, ISBN 978-1584503781. I sam ga nemam. Obje su knjige prilično novije (objavljene 2008.).

- Tom

#5
+2
pingswept
2010-04-24 08:26:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Linkeri i utovarivači Johna R. Levinea (ISBN 1-55860-496-0) sasvim su dobri. Riječ je o detaljima memorije na niskoj razini, premještanju koda, upravljanju simbolima i slično, ali ne isključivo za ugrađeni razvoj. Ipak, to je najbolja knjiga o tako niskim detaljima za koju znam. U ovom trenutku to bi moglo biti malo zastarjelo - mislim da nema ništa o modernim sustavima datoteka Flash, na primjer.

#6
+2
Wouter Simons
2010-07-14 17:31:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Za ARM čipove naučio sam puno od: ARM System-on-chip arhitekture Stevea Furbera

To je dobro napisana knjiga s puno tehničkog podrijetla i vjerojatno će biti korisno čak i ako radite na drugim arhitekturama.

Imao sam knjigu o PIC32 koja je u redu i fokusira se na PIC: Programiranje 32-bitnih mikrokontrolera u COva pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...