Pitanje:
Teensy razvoj
JohnC
2009-11-08 01:43:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je li netko koristio tinejdžera? - Potrebni su mi serijski priključak, kao i USB veza, i ovo izgleda dobro. Bilo kakvo mišljenje je dobrodošlo. Je li ga teško koristiti s Arduino IDE-om? Koji su nedostaci u usporedbi s Arduinom?

šest odgovori:
#1
+14
Paul Stoffregen
2009-11-10 23:57:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Paul ovdje, Teensy programer. Očito je moje mišljenje o tome trebate li koristiti Teensy pristrano, ali što se tiče tehničke točnosti, pa, znam detalje!

Prvo, Teensy definitivno radi s Arduino IDE-om kada instalirate Teensyduino paket dodataka. Postoji vrlo jednostavan automatizirani instalacijski program. Tada na izborniku Alati-> Ploče možete jednostavno odabrati Teensy.

Definitivno ako želite povezati serijski uređaj, poput GPS-a s izlazom NEMA 0183, PLC-a s Modbusom ili bilo kojeg broja drugih serijskih uređaja, Teensy je puno lakši od Arduina s čipom '168 ili' 328.

Arduino koristi serijski priključak za preuzimanje koda. Potrebne su vam RXD i TXD igle povezane na čip FTDI USB-serijskog pretvarača na Arduinu, barem dok učitavate novi kôd. Dakle, vaše je prvo pitanje kako će vaš uređaj voziti RXD pin i ne sukobljavati se. Možete, na primjer, izmijeniti Arduino pomoću preklopne sklopke DPDT, tako da možete preokrenuti RXD / TXD signale između USB serijskog pretvarača i vašeg uređaja. Tada morate svaki put pritisnuti prekidač, osim ako ne smislite nešto automatiziranije. Postoje i drugi pristupi, ali u osnovi Arudino koristi serijski priključak, pa ako i njega želite koristiti, morate se potruditi da nekako podijelite.

S Teensyjem postoji izravni USB luka koja se koristi za sav razvoj. Možete se izravno povezati s Teensyjevim serijskim RXD / TXD jer se ne koristi ni za što drugo. Koristite serijski priključak u istim funkcijama (započinjanje, dostupnost, čitanje, pisanje), ali morate dodati jedan redak da definirate željeno ime. Na ovoj se stranici nalaze detalji:

http://www.pjrc.com/teensy/td_uart.html

Dok je vaš program pokrenut, možete koristiti Serial.print () koji će se ispisivati ​​putem USB-a na Arduino serijski monitor. Djeluje poput Serial.print (), osim što je puno brži pri punoj USB brzini od Arduinovog serijskog računala koji ima maksimalnih 115,2 kbps. USB je također dvostruko baferiran, tako da će tipični poziv na Serial.print () vrlo brzo vratiti kontrolu na vaš program, dok Arduino čeka (serijski port baferira 2 bajta).

Teensy ima stvarni USB, koji u teoriji može implementirati gotovo bilo koji tip uređaja. U praksi, s Teensyduinom ste ograničeni na vrste ponuđene u izborniku Alati-> Ploče. Trenutno je izbor USB serijski (koji vam daje nešto gotovo točno kao Arduino, ali puno brži) ili USB tipkovnica / miš. Oboje podržavaju Serial.print () na serijski monitor. S tipkovnicom / mišem, Teensy postaje tipkovnica i miš dok izvodi vaš program. Možete tipkati pomoću Keyboard.print () (oprez: prvo spremite svoj rad!) I koristiti funkcije poput Mouse.move (x, y). Planirane su i druge vrste uređaja.

Jedan od načina na koji se Teensy razlikuje od Arudina jest da se USB mijenja svaki put kad učitate novi kôd i ponovno pokrenete (Arduino se uvijek pojavljuje kao USB serijski čip). Teensyduino se jako trudi pružiti vam iskustvo vrlo blisko stvarnom Arduinu. Međutim, nema signala za fizički reset (Arduino koristi DTR signal sa svog USB-serijskog čipa). Automatsko resetiranje oponaša se u softveru, tako da u većini slučajeva možete jednostavno kliknuti gumb za prijenos. Ali ako ne radi prethodno učitani kôd ili se srušio s onemogućenim prekidima, morate fizički pritisnuti gumb za resetiranje na Teensyju (slično kao i stariji Arduinosi prije dodavanja automatskog resetiranja). Poruka vam govori trebate li pritisnuti gumb.

Ako planirate ponovno upotrijebiti postojeći Arduino kôd, u većini slučajeva izvrsno funkcionira na Teensyju. Pogotovo ako taj kod koristi Arduino (ožičenje) funkcije poput pinMode, digitalWrite itd., Gotovo će sigurno raditi. Teensy ima vrlo sličan set AVR timera i perifernih uređaja, tako da većina koda koji izravno pristupa hardveru radi s malo ili nimalo modifikacija. Međutim, neki Arduino programi (pa čak i neke loše dizajnirane knjižnice) pretpostavljaju tvrde kodove, na primjer, RXD i TXD pinovi koji odgovaraju Arduino pinovima 0 i 1. Ako planirate ponovno koristiti kôd ili koristiti određene knjižnice, to je vrijedi provjeriti.

Teensy zapravo ne radi ispod 2,5 volta, a USB ne može raditi s manje od 3 volta. Može se napajati izvana jednostavnim nanošenjem snage na pinove, ali ta se snaga mora regulirati.

Jako sam se trudio da ovo ne postane pretplata. Nadam se da ćete razmotriti tehničke detalje i napraviti izbor koji najbolje odgovara vašem projektu.

Wow, mislim da se to kvalificira kao sveobuhvatno.
Bok Paul, naručio sam, a ti si poslan, sad čekaš ... (tapka nogama). John.
#2
+4
Craig Trader
2009-11-08 18:19:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nisam koristio hardver Teensy. Međutim, prema specifikacijama, izgleda kao lijepo dizajniran hardverski komad. Programeri Teensy napravili su vlastitu usporedbu s Arduinom, iz čega ću citirati:

Teensy koristi sličan Atmel AVR procesor kao Arduino ploča, ali postoji jesu razlike. Najvažniji je izravni ugrađeni USB na Teensyju u usporedbi sa serijskim pretvorenim u USB odvojenim čipom na Arduinu. Tinejdžerske komunikacije PUNO brže od Arduina. Počevši od Teensyduina 0.6, Teensy može komunicirati kao USB tipkovnica i miš, što je nemoguće s Arduino pločom koja ima fiksni čip USB u serijski pretvarač.

Teensy je dizajniran za laku upotrebu na pločama u najmanjem moguća veličina, koja je nespojiva s faktorom oblika koji koriste Arduino štitovi.

Iako se mogu izvoditi mnoge vrste skica, Teensy NIJE "Arduino klon" zbog značajnih tehničkih razlika. Hardverski dodatak Teensy i dodatak Teensyduino softver NIJE odobren niti podržan od strane tima programera Arduino.

Evo još nekih prednosti koje Arduino ima u odnosu na Teensy:

  • Samostalni rad : Teensy može napajati samo USB priključak. Stoga će sve što sagradite oko toga biti potrebno priključiti u USB priključak (i ​​najvjerojatnije u računalo); ako želite / trebate više energije, morat ćete sami dizajnirati i izraditi krugove napajanja. Arduinos nudi brojne mogućnosti napajanja (USB, baterija, zidne bradavice itd.) Na brodu.
  • Jednostavniji razvojni alati : Teensy i Arduino ovise o kutiji. OUU i AVR-Libc. Zatim Arduino dodaje Arduino IDE, skice i druge knjižnice koje ubrzavaju i olakšavaju početak. (Te alate možete koristiti za razvoj s Teensyjem, ali nisu podržani i imaju ograničenja).
  • Standardizirani fizički faktor oblika : Konzistentni faktor oblika Arduino omogućuje ljudima da razviju procesorske i produžne ploče (štitove) koje se mogu dijeliti i ponovno koristiti. Popis tih ploča možete vidjeti ovdje, ovdje i ovdje. Ti su popisi nužno nepotpuni jer programeri aktivno kontinuirano razvijaju nove ploče. Čak i Arduino Mega može koristiti štitove dizajnirane za najranije Arduinose. Različite verzije Teensyja koriste različite fizičke oblike i pinoute.
  • Otvoreni razvojni model : Sav hardver, firmware i softver Arduino dostupni su s Open licence koje vam omogućuju izmjenu, poboljšanje i distribuciju vaših promjena bez straha od pravnih odmazda. Teensy ne nudi iste zaštite.
  • Zajednica : Postoji MNOGO programera Arduina, zajedno s web mjestima, tutorialima, knjigama, kompletima itd.

S druge strane, nemojte dopustiti da vas sve to obeshrabri od korištenja Teensyja ako zadovoljava vaše potrebe - Teensy platforma izgleda dobro dizajnirana za mnoge programe u kojima bi Arduino biti prevelik ili glomazan.

Koja ograničenja spominjete pri korištenju Arduino ide za razvoj s Teensyjem?
Re: napajanje - ovih dana možete dobiti USB napajanje za 1 USD. Dodajte USB proširenje za još 1 USD i spremni ste. Zapravo nisam pronašao nikakva ograničenja za Arduino IDE za tinejdžere. Zapravo, on zapravo ima VIŠE značajki od 'službene' arduino ploče, zahvaljujući novim USB značajkama. Addon ploče (štitovi) i dalje se mogu koristiti s tinejdžerima, samo trebate ručno uspostaviti veze, umjesto da ih jednostavno spojite.
@davr, promašili ste moje točke: (1) ako vam treba veća snaga od 500 mA, trebat će vam više od USB veze za napajanje. (2) ako se želite spojiti na Arduino štit, možete žičane veze povezati, dok se kod redovnih Arduinosa s pravim oblikom jednostavno spajaju. To možda nisu ograničenja za vas, ali mogu biti za drugog programera, što je sve na što sam ukazao.
Ovo stvarno ne bi trebalo označiti kao odgovor.Neću ponavljati ono što je Paul istaknuo u nastavku.
#3
+3
cyphunk
2009-11-10 08:59:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Znate li je li moguće namjestiti ih da rade na nižim naponima? 2.8, 1.8?

Ažuriranje:

kako je predloženo u ovoj niti, USB dio uređaja neće raditi ispod 3v. Razgovarao sam s Paulom nakon što sam naručio nekoliko takvih. Standardni Teensy ima mjesto na dnu za dodavanje regulatora od 3,3 v. Na Teensy ++ (puno više ulazno / izlaznih pinova) Paul sugerira da slijedim linije + i - s USB-a da instaliram regulator napona ili mogu pokušati spojiti USB kabel i dodati regulaciju napona. Kako bi pojednostavili stvari u budućnosti, objavit će verziju Teensy ++ koja ima mjesta za instaliranje regulatora od 3,3 v. Moj plan djelovanja (za sljedeći dan ili dva) je pokušati spojiti kabel. Uređaj ću programirati normalnim kabelom od 5 V, a zatim ću ga napajati kabelom od 3.3 V za rad. Ostalima, moj prijedlog je da, ako vam treba 3.3v, a NE trebaju vam 38 i / o pinova, nabavite standardni Teensy.

Modifikacija :

Ova slika prikazuje kako ručno izmijeniti ploču Teensy ++ ver 1.0 kako bi se instalirao regulator napona i kratkospojnik tako da se može prebaciti između 5V i 3.3v. teensypp 3.3v modifcation ( pune veličine ili pogledajte flickr za ugrađene bilješke)

Pavlov odgovor u nastavku sugerira da nije.
#4
+2
NeedTungsten
2009-11-08 10:24:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Izgledaju sjajno. Imam par u pošti pa ne mogu govoriti iz prve ruke, ali uglavnom vidim dobre strane u usporedbi s Arduinom. Imaju pravi USB, tako da ne biste trebali instalirati upravljačke programe da biste uređaj koristili s računalom na kojem niste razvijali. Imaju više IO-a i memorije, a lijepi su i mali. Također možete odabrati rad od 3.3v ili 5v.

Pretpostavljam da neki bibliotečki kod napisan posebno za 168 ili 328 možda neće uspjeti, ali to bi trebalo lako popraviti. Ako postoji određena knjižnica koju namjeravate koristiti sa svojim projektom, javite mi i mogu je testirati kad stignu moje ploče.

#5
+2
davr
2009-11-10 01:50:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nabavio sam ga prije otprilike tjedan dana, zasad mi prilično dobro uspijeva. Nisam puno radio osim igranja sa serijskim priključcima i treptanja nekih LED-a, ali imam planove za to. Uglavnom, kupio sam ga jer mi nije trebalo sve što ima arduino ploča, tinejdžerski čip zapravo ima više RAM-a i bljeskalice od arduino čipa i jeftiniji je za nekoliko dolara. Također je lijepa činjenica da ima izvorni USB umjesto da koristi vanjski FT čip za USB.

#6
  0
jackryan
2020-04-06 12:24:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kupio sam tinejdžerski 4.0 do siječnja 2020. godine dok sam bio u državama nakon pregleda svih detalja i usporedbe s arduinom.Nakon što sam se preselio iz država u Aziju, web stranica pjrc uvijek prikazuje da je moj ip blokiran i da nikada nisam uspio pristupiti njihovom forumu ili čitati rasprave.Ovo me u osnovi ostavilo da sve rješavam samostalno.Svakako je važno ograničenje koje treba razmotriti kada netko (posebno novak) izvan SAD-a ili EU-a želi staviti ruke na tinejdžere.Usprkos tome, otkrio sam da su grafičke aplikacije vrlo brze i da rade zbog Arduina.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...