Pitanje:
Jtag za uklanjanje pogrešaka AVR
JohnC
2009-11-06 03:42:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Može li netko savjetovati koji je hardver i softver potreban za otklanjanje pogrešaka u AVR-u u krugu.

Tri odgovori:
#1
+14
bpijls
2009-11-06 11:27:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uobičajeni ISP programeri nemaju mogućnosti otklanjanja pogrešaka JTAG. Za to će vam trebati nešto skuplji hardver. JTAG u emulatoru kruga omogućit će vam da vaš krug komunicira s računalom dok koristite firmware. Na ovaj način možete postaviti točke prekida, gledati memoriju, omogućiti / onemogućiti pinove i vidjeti točan status vašeg mikro kontrolera. Programeri ISP-a iz EMSL-a i Adafruit-a to vam neće dopustiti.

Jedan od najjeftinijih programera koji imaju mogućnosti emulacije u krugu je AVR Dragon. Koštat ćete oko 50 USD -. Ipak je jeftin: iz razloga je prelako preopteretiti strujni krug i slomiti programator. Ako ga nabavite, preporučujem vam da pronađete neki oblik zaštite poput DragonRider ili DragonHide. (Već sam ubio svog prvog zmaja što je iznenađujuće lako učiniti)

Robusnije rješenje bilo bi AVR-JTAG-ICE-MKII, ali ovo je puno više skupo.

Možete ga i pokušati napraviti sami.

#2
+7
EbiDK
2009-11-12 14:07:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Druga opcija za hardver može biti Bus Pirate po cijeni od 27,15 USD (prodaje se putem seeedstudio) koji također radi i druge stvari. Još ga nisam koristio za JTAG, ali ovo je u priručniku: veza.

#3
+6
Craig Trader
2009-11-06 04:13:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Za hardver pogledajte moj odgovor na slično pitanje.

Za softver možete započeti s AVR Studio na sustavu Windows. Ako za razvojnu platformu koristite Linux, pročitajte ovaj članak u Journal Journal.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...