Pitanje:
Robot bira osobu iz drugih predmeta
user337
2009-12-02 12:50:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Trebam nekoliko ideja senzora koje bih mogao koristiti kako bi moj spremnik mogao voziti prema ljudima i tražiti ih.

Razlikovanje ih od pozadine.

Pretpostavimo da čovjek stoji mirno / sasvim

Imate li ideja?

  • želite koristiti Arduino kao kontroler - iako postoje bolje mogućnosti, javite mi.
Osam odgovori:
#1
+6
Clinton Blackmore
2009-12-03 02:30:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pametni senzor može vam pomoći - pogledajte CMUcam.

#2
+4
endolith
2009-12-07 07:31:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Možete li koristiti niz pasivnih infracrvenih senzora?

Ladyada ima hrpu stvari na međusobnom povezivanju s njima, uključujući Arduinos.

Mislim da Arduino ima samo 6 analognih ulaza, ali mogli biste multipleksirati više senzora prema FET-u ako ih trebate.

#3
+3
zklapow
2009-12-02 13:19:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kakvu platformu koristite za pokretanje robota. Ako imate sličan ARM procesor (s linuxom), možete koristiti kameru i OpenCV, ali ako koristite Arduino ili nešto slično onome što obično neće uspjeti. Arduino će biti težak i definitivno neće pokretati OpenCV.

#4
+3
Amos
2009-12-02 16:25:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

OpenCV kao što kaže zklapow omogućit će vam da koristite Haar Training za osposobljavanje kamere / kontrolera za prepoznavanje lica ili drugih oblika (mislim da se tako prepoznavanje lica vrši na mojoj kameri), ali nisam siguran koji resursi postoje dostupno za Arduino. Postoji nešto što izgleda prilično detaljno ovdje pomoću OpenCV-a. Postoji zanimljiva stranica ovdje koja govori o haartrainingu i robotima (prepoznavanje ruku kao specifičnih).

Tražio sam i ne mogu pronaći veze koje bi se pridružile haartrainingu i arduinu, pa možda nemate sreće.
#5
+3
wackyvorlon
2009-12-07 07:41:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ne vjerujem da arduino ima snage za to. To je vrlo težak zadatak koji predlažete.

#6
+2
Shawn J. Goff
2009-12-02 18:04:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Infracrvena kamera bila bi savršena.

Razmišljate li o termalnoj ili NIR? Termalna energija bila bi malo skupa za projekt i podložna čitavom nizu drugih problema. Mislim da NIR kamera ne bi pružila puno korisnije informacije od bilo koje slike sive skale koju biste mogli dobiti s bilo kojeg drugog senzora, a iskreno, filtar za odabir željenog opsega bio bi jeftiniji.
Razmišljao sam o toplinskoj - ali nisam imao pojma koliko su.
Da, prilično su uredni, ali vrlo skupi. Oni su kapljica, recimo, platforme za oružje, ali za hobiste su malo izvan dosega.
#7
+1
boardbite
2012-08-25 08:53:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jedan snažni prediktor ljudskog naspram objekta je da se temperatura ljudskog tijela često nalazi u određenom rasponu koji se razlikuje od temperature većine objekata. Iskorištavajući tu činjenicu, možete isprobati jednu od sljedeće dvije ideje, za koju smatram da bi trebale imati dobru točnost i jednostavnu provedbu:

  • Opcija 1: Upotrijebite IC senzor temperature (mali i jeftin) poput Texas Instruments TMP006 ili alternativno Melexis MLX90614
  • Opcija 2: upotrijebite predpakiranu otopinu poput Panasonic Grid-eye, koja je infracrveni senzor s nizom koji pruža prikaz od 8X8 piksela temperatura osjetljivih u njegovom pogledu. Dio je jeftin (i dostupan od distributera kao što je Digikey), a budući da skup podataka nije jako intenzivan, senzor možete čak povezati s pločom mikrokontrolera poput Arduina.

Koristeći bilo koji od ovih senzora i uspoređujući osjetne podatke s unaprijed definiranim prozorom (za temperature ljudskog tijela), trebali biste moći prilično precizno reći je li neki objekt objekt ili čovjek.

#8
  0
Jim
2009-12-09 23:05:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Možete spojiti kameru koja šalje serijske podatke na Arduino (dostupan od Sparkfuna, mislim da se obično koriste za mobitele, izgleda slično kao rješenje CMUcam), a zatim podatke poslati na svoje računalo putem USB-a ili vi možete koristiti bežični modul ako se osjećate ugodno. Tada biste mogli preuzeti program za praćenje lica koji bi obrađivao slike s Arduina. Praćenje lica dobro je uspostavljena metoda obrade video zapisa u stvarnom vremenu, a nju bi trebalo biti relativno lako pronaći. To je jedini način na koji se mogu sjetiti da bi mogao zaobići nedostatak konjske snage Arduina, morat ćete biti spojeni na pravilan način. računalo, ako želite obraditi video u stvarnom vremenu. Bilo bi to više troškova i napora u usporedbi s upotrebom NIR senzora, ali rezultati mogu biti prikladniji za vašu primjenu.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...