Pitanje:
Najbolji PIC programer?
David Brenner
2009-12-20 22:10:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Želio bih početi koristiti PIC-ove u svojim projektima i pitao sam se koji bih programer trebao dobiti. Imam puno iskustva s korištenjem mikrokontrolera (68k, avr), također imam puno iskustva s elektronikom (tako da je moguća izrada programera).

Volio bih da mogu koristiti MPLAB, icsp , a značajka otklanjanja pogrešaka u krugu čini se prilično urednom. USB bi također bio prikladan, ali nije potreban. U vašem odgovoru, zahvalan bih na usporedbi prednosti i nedostataka vaše preporuke.

četiri odgovori:
#1
+17
Leon Heller
2009-12-20 23:51:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nabavite Microchip PICkit 2, oko 35 USD. Ima USB, ICSP i ispravljanje pogrešaka u krugu putem MPLAB-a. Također može djelovati kao samostalni ICSP programer, a može se koristiti i kao analizator serijskih priključaka i jednostavni logički analizator.

PICkit 2

Postoji noviji PICkit 3, ali neki korisnici tvrde da su imali problema s njim.

Alternativno, nabavite jednu od novih ICD 3 jedinica, oko 150 USD. Zamijenio sam svoj stari ICD 2 s jednim i to je čudesan komad - vrlo brz (brzi USB) s nekoliko lijepih novih značajki. To je profesionalnija jedinica od PICkits-a; na primjer, Microchip ih zamjenjuje besplatno ako ikad naprave kvar, čak i ako je korisnik to učinio glupo.

Čini se da su podigli cijenu do 50 dolara ... Bio sam u iskušenju, međutim pronašao sam "klona" na ebayu za 23,99, nisam siguran je li to dobro, jeste li ikad čuli puno o tome?
To će biti klon PK2. Ako želite raditi s novijim čipovima, trebat će vam PK3, nema klonova toga jer detalji o krugu nisu objavljeni. Doplatio bih i uzeo pravu stvar.
Nisam siguran koji su problemi s PICkitom 3. U nekim slučajevima PICkit 3 mi djeluje bolje od ICD 3.
Jesu li ti "klonovi" dobri poput Microchipovog originala? Mogu li programirati bilo koji PIC mikrokontroler?
#2
+10
Jason S
2009-12-21 00:23:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako tražite najboljeg programera / ispravljača u krugu za vlastitu produktivnost, najbolji je ICD3 ili RealICE. (ovi su skuplji, ali dobivate ono što plaćate!)

Oni su brži (+ dakle brži za oporavak od grešaka / neobičnosti) od starijeg ICD2, što je pak svjetlosnih godina bolje od originalnog ICD1 (uf!)

#3
+6
Wim
2009-12-24 02:55:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Za hobi, PICkit2 je zasigurno vrlo dobra opcija. Modernog je dizajna, USB, integrira se s MPLabom, otklanja pogreške u krugu, jeftin je (s dostupnim još jeftinijim klonovima), a dizajn i firmware su otvoreni izvorni izvor, tako da možete izraditi vlastiti ili integrirati jedan za ispravljanje pogrešaka u svoj vlastiti dizajn ploča.

#4
+1
onaclov2000
2010-07-20 01:53:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nemam puno iskustva s više programera, ali imam Pickit 2 i čini mi se prilično cool, kupio sam kćerku ploču za analizu signala s nadom da ću je donekle koristiti kao opseg, ali nisam dobio priliku da se stvarno igram s tim, uspio sam programirati 16F913 i 16F684, vjerujem da sam koristio 100 projekata mikrokontrolera za zlog genija kao referencu i bilo mi je od velike pomoći.

Želio bih preporučujem jedan, ali dok ne upotrijebim druge, neću znati je li najbolji.

EDIT: (mislio sam da sam to već popravio .... arghhh), imao sam prilično dobro iskustvo s Pickitom 1, zapravo nemam pickit 2, žao mi je, zbunila sam se.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...