Pitanje:
Implementacija I2C u analogni
Or Goshen
2009-11-11 05:38:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kako mogu implementirati (ili možda postoji IC koji to već čini) ploču čiji bi ulaz bio I2C, a izlaz analogni napon (0V - 5V)?

Na kraju bih želio spojite nekoliko tih na IO pinove arduina učinkovito stvarajući digitalne na analogne izlaze.

Pet odgovori:
#1
+11
spiffed
2009-11-11 18:01:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uzmite u obzir Microchip TC1321, to je I2C digitalno-analogni pretvarač (DAC) s razlučivošću od 10 bita (4,88 mV / korak), dostupan u SOIC8 ( trebate lako zalemiti adaptersku ploču [npr. svjećice za iskrenje ili futurleci) i radi od 5 V Ako se slažete sa samo 8 bitova (19,5mV / korak), uzmite u obzir TC1320.

Oba čipa dostupna su kod Mouser ili Microchip Direct za oko 2 dolara.

Ako možete koristiti SPI umjesto I2C, vaše su mogućnosti lakše, MCP4821 i MCP4822 su pojedinačni i dvostruki SPI DAC čipovi koji dolaze u lijepim PDIP8 paketima. Opet koštaju oko 2 USD s uobičajenih mjesta (mouser, digikey, microchip direct, farnell).

Zašto ne staviti stvarne URL-ove ispod, glavni tekst u stilu fusnota?
@Amos, jer program za oblikovanje čini dobar posao prepoznavanja URL-ova u mnogim formatima, a filtar "novi korisnik" pogađa brojanje (veze)> 1, bez obzira na njihovo oblikovanje. Iz istog sam razloga prvi dan izgubio opsežan odgovor (objavio sam ga i nisam vidio poruku o pogrešci).
Tačno, nisam shvatio.
To je digitalno-analogni pretvarač, a ne analogno-digitalni.
I trebali biste moći urediti svoj post i dodati veze sada kad imate neku reputaciju.
Post uređen tako da uključuje neke poveznice - ispravljene su i manje pogreške.
#2
+7
Lou
2009-11-11 20:09:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ovisno o tome što vozite, ako imate Arduino, već imate tri do šest analognih izlaza, jer pomoću funkcije AnalogWrite možete postaviti radni ciklus PWM pinova. Frekvencija je približno 490 Hz, više nego dovoljna za LED diode (opet, to ovisi o vašoj primjeni). Možete postaviti vrijednost od 0 do 255, dajući vam razlučivost (5v / 256 =) .020V.

Morate utvrditi je li 490 Hz dovoljna brzina, ali PWM se koristi za simulaciju analogne napon za mnoge primjene i može odgovarati vašem bez dodatnih dijelova ili programiranja.

Možete razmisliti i o upotrebi filtra (kondenzatorsko-otporna mreža) za izravnavanje kvadratnog vala. Pružit će vam više slobodnog prostora u aplikacijama kojima možete upravljati, a pasivni elementi su jeftini, ali ovisno o vašoj aplikaciji možda neće biti ni potrebni.

http://www.arduino.cc / hr / Referenca / AnalogWrite

#3
+4
Tim
2009-11-11 06:00:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Trebao bi vam digitalno-analogni pretvarač (DAC) zasnovan na I2C, brza pretraga pokazala je sljedeće:

http://www.sparkfun.com/commerce /product_info.php?products_id=8736

#4
+3
davr
2009-11-11 06:19:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Samo da znate, AVR (čip koji se koristi u Arduinu) već može proizvesti 'analogne' napone pomoću PWM + kondenzatora za zaglađivanje valnog oblika (kondenzator u nekim slučajevima nije ni potreban). Nije baš tako visoke razlučivosti kao namjenski DAC čip, ali dovoljno je dobar za mnoge potrebe.

#5
+1
Hristos
2009-11-11 06:03:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ovdje je članak Wikipedije o digitalnim potenciometrima. Ovi digitalni lonci mogu djelovati kao analogni izlaz na arduinu. Djelovao bi kao redoviti potenciometar koji prelazi preko svih napona od 0 - 5V kroz serijske (neke vrste) naredbe. Ako ne morate imati I2C, možete koristiti ovaj digitalni lonac tvrtke Parralax ili ovaj čip tvrtke Jameco. Jedini I2C čipovi koje sam vidio su svi površinski montirani umjesto prolaznih rupa, što ih čini težim za rad i. Ovdje je poveznica na sve Jamecove I2C digitalne potenciometre. Nadam se da je ovo bilo korisno i sretno!

Digitalni lonci obično se koriste za podešavanje pojačanja ili slabljenja vanjskog kruga u nekoliko diskretnih koraka (256). Da biste iz njega izvukli istosmjerni napon, ovo trebate spojiti na izvor napona, ali to zapravo nije aplikacija kojoj su namijenjeni. DAC, s druge strane, izravno daje napon i općenito će imati mnogo više koraka i veću točnost. DAC je ono što ovaj poster traži.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...