Pitanje:
Što je postavilo brzinu u kasetofonu?
b degnan
2017-05-30 04:37:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zanima me što je postavilo brzinu vrtnje u kasetofonu?Pretpostavljam da brzina mora biti konstantna, ali to znači da bi podaci trake imali različite efektivne gustoće, ovisno o tome gdje ste bili na traci.Jesu li koračni motor i tajmer stvorili rotacije ili je upotrijebljeno nešto zanimljivije?

Napon akumulatora.
Samo na koračnim motorima, prilično su neučinkoviti u usporedbi s jeftinim istosmjernim motorom s četkom ili skupljim istosmjernim motorom bez četkica.Čini se da površno apeliraju na neiskusne inženjere (mladom meni!), Vjerojatno zato što izgledaju digitalno i lako ih je pozicionirati :-) Ali ne navikavaju se na sustave s konstantnom rotacijom, a zasigurno ne i na ovakve glatke sisteme vrtnje.Preskupo, poskočno, neučinkovito.Pristojni sustavi servo pozicioniranja ih ne koriste, previše neprecizni za pozicioniranje, a ostali su motori jeftiniji čak i sa sofisticiranijom pogonskom elektronikom, vrlo općenito govoreći.
@TonyM sumnjao sam isto toliko.Razlog koji sam tražio bio je povezan s induktivitetom zavojnice nekoliko, naizgled identičnih motora.
Nekada se u kućištu kasete nalazio proizvod (možda još uvijek postoji) za čišćenje dijela putanje trake pod nazivom ** čistač Capstan & Pinch Roller **.Ovo je područje koje postaje najprljavije.Neki su snimači koristili kristal za kontrolu brzine motora pomoću fazno zaključane petlje.To je bilo neophodno prilikom snimanja zvuka za filmove.
Pogledajte slike https://en.wikipedia.org/wiki/Tape_transport za slike i detalje.
Pet odgovori:
#1
+41
Kevin White
2017-05-30 04:49:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Glavčine se u normalnim magnetofonima ne okreću konstantnom brzinom - postoji ono što se naziva kapstan koji gumenim kotačićem drži u kontaktu s vrpcom. Captan se okreće konstantnom brzinom i tako pokreće traku konstantnom brzinom.

Navlaka za uvlačenje obično se provodi kroz frikcijski kotač tako da održava relativno konstantnu napetost na vrpci, ali brzina glavčine može varirati prema potrebi.

Neki magnetofoni poput onih za snimanje glasa često vrte vrpcu okrećući kolut za usvajanje konstantnom brzinom - u tom će se slučaju gustoća snimanja mijenjati ovisno o tome koliko je vrpce na kolutu. Varijacije u kvaliteti glasa obično su prihvatljive.

Standard za kasete je kada veličina magnetskog toka na vrpci predstavlja trenutnu vrijednost signala koji se snima. Postoji nekoliko tehnika koje se koriste za poboljšanje kvalitete reproduciranog signala:

1) Signalu koji se snima dodaje se visokofrekventna AC pristranost kako bi se izbjegla nelinearnost svojstvena protoku zabilježenom u odnosu na struju u glavi za snimanje, bez toga bi došlo do nelinearnog odziva oko nule. Jeftinija alternativa kod koje se može tolerirati niska kvaliteta je korištenje istosmjerne pristranosti koja će dati niži omjer signala i šuma pri reprodukciji uz više siktanja.

2) Druga tehnika je uporaba izjednačavanja gdje se visoke frekvencije pojačavaju u snimanju i prigušuju tijekom reprodukcije kako bi se poboljšao ukupni omjer signala i šuma (tj. smanjilo siktanje). Postoje standardi koje RIAA postavlja tako da su vrpce zamjenjive između različitih strojeva. Neki se također koriste tehnikama smanjenja buke kao što je Dolby Noise Reduction.

Motori koji su se koristili za pogon trake obično su bili četkani istosmjerni motori s centrifugalnim regulatorom (mala težina na opruzi koja otvara kontakte definiranom brzinom kako bi usporio motor) ili korištenjem stražnjeg EMF-a motora zaosjetiti i kontrolirati brzinu.(Pogledajte drugo pitanje na koje sam odgovorio Upravljanje brzinom istosmjernog motora.)

Koračni motori nikada se nisu koristili u konvencionalnim kasetofonima.Oni su obično neučinkoviti (tj. Troše više energije baterije), imaju nestalnu brzinu (npr. Zupčanje) i nije ih jednostavno voziti kao istosmjerni četkani motori.

Budući da OP pita kakav se motor koristi, bilo bi lijepo dodati taj detalj svom odgovoru.U svim kasetama koje sam pogledao, osim vrlo starih, korišten je jednostavan četkani istosmjerni motor.Tipično se za povratne informacije nije koristilo ništa više od motornog emf.
@KevinWhite Znate li kako je postavljena brzina u proizvodnji zbog neusklađenosti komponenata?Sigurno je postojao neki automatizirani postupak za određivanje brzine rotacije.Znate li što je to bilo?
@bdegnan Čovjek s ispitnim instrumentom, odvijačem i bocom cementa za potenciometar.(Ovo su posebne stvari. Ova je ploča imala pitanje, ali odgovori su bili vrlo pogrešni. Pregledavajući web, najbliži oporavak koji sam vidio je Glyptal, ali čak je i Glyptal trljaviji nego što bih želio. * Ja bih miješaoGliptal s kolodijalnim silicijevim dioksidom West System-a dok se ne zgusne, ali zalihu imam iz drugih razloga.) Poanta je spriječiti slučajno / slučajno kretanje, istovremeno dopuštajući prilagodbu, ostavljajući trag svjedoka.
@Harper Dakle, promijenite potenciometar za podešavanje brzine.Kako se može odrediti točna brzina?Neki fizički senzor na vitlu?
@bdegnan Ne biste.Ali imate stari koji danas morate postaviti?Lako kao pita.Službena brzina kompaktne kasete je 1-7 / 8 "u sekundi. U tvornici sam siguran da su imali brojač tahova ili frekvencija koji slušaju mreškanje motora. Na terenu biste na traku stavili oznake iupotrijebite štopericu. Više vremena, ali vrlo preciznost. U stvari, mnoge su kasete imale vodioce od 5 do 10 sekundi s vidljivim oznakama od 1,875 "(1 sekundu).
"S analognim snimanjem signal se snima kao analogni signal na vrpci", - da, ali - ali prekriven VF frekvencijom pristranosti, da bi se dobila bolja linearnost, a time i kvaliteta.Pogledajte https://en.wikipedia.org/wiki/Tape_bias#AC_bias
VF pristranost koristi se kao dio postupka snimanja, ali se ne održava tijekom reprodukcije.U igračima niske kvalitete koristi se DC pristranost kako bi se izbjegla nelinearnost oko nule.
Drugi način kalibriranja brzine je reprodukcija kasete sa snimkom kontinuiranog tona na 1-2kHz koji je snimljen na poznatom dobrom stroju.Podesite brzinu reprodukcije da biste dobili ispravnu frekvenciju.Strojevi koji su koristili centrifugalne regulatore nisu bili lako prilagodljivi.
#2
+13
Peter Bennett
2017-05-30 05:11:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U gotovo svim magnetofonima (kaseta, zvuk s otvorenim namotajima, razne vrste video uložaka, 2 "emitirana videokazeta, itd.) vrpcu pokreće valjak za stezanje i stezanje, a ne napetost usisakolut.

U snimačima audio kaseta, namotaj za namotavanje vjerojatno se pokreće pogonom trenja s kapstan motora.U profesionalnim strojevima s otvorenim kolutima često postoje odvojeni motori za pokretanje namotaja i održavanje napetosti na dovodnom kolutu.Ovi motori i njihovi pogonski sustavi dizajnirani su da održavaju prikladnu napetost na vrpci tijekom snimanja / reprodukcije, ali mogu stvoriti veći obrtni moment za brze operacije naprijed ili natrag.

#3
+2
Harper - Reinstate Monica
2017-05-30 19:54:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Čini mi se da se sjećam da je netko (Colecovision?) imao kasetofon bez kapstana, gdje je vukao vrpcu po glavama koristeći prilično preciznu kontrolu pogonskih koluta.

Pogonski mehanizam bio je iznenađujuće gol, s većinom tipičnih crijeva u kasetnom transportu, samo uočljivim u njegovoj odsutnosti .Bilo je očito da su znatno smanjili proizvodne troškove.

#4
+2
leej
2017-05-31 07:54:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Servis u kojem sam radio koristio je posebnu kalibracijsku traku za precizno podešavanje brzine.Na sebi je imao niz prethodno snimljenih tonova koji su se koristili za različita podešavanja i mjerenja.Brzina je postavljena pomoću odjeljka na vrpci snimljenog tonom od 1 kHz.Ton se nadzirao brojačem frekvencija koji je omogućio precizno podešavanje brzine pomoću tehnike koju je gore opisao Harper.Ostali dijelovi trake korišteni su za mjerenje frekvencijskog odziva i podešavanje azimuta glave (nagiba) osiguravajući dobar odziv visoke frekvencije.Vau (varijacije spore brzine) i lepršanje (varijacije brze brzine) također bi se mogli izmjeriti ako je na raspolaganju odgovarajuća oprema.

#5
+2
Simon B
2017-05-31 14:03:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Brzina za uobičajenu audio kasetu postavljena je na 1 7/8 inča u sekundi.Kao što su drugi rekli, to je kontroliranjem brzine rotacije kapstana.Kalem za usvajanje nalazi se na frikcijskom pogonu i radi kojom god brzinom treba da zauzme traku.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...