Pitanje:
Arduino razmak pinova
mad_z
2009-12-09 14:12:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kako možete zaobići dosadni razmak pinova na Arduinu?

Gdje pin 7 i pin 8 nisu standardni razmak.

Zašto je postavljen ovako?

Tri odgovori:
#1
+39
morgellon
2009-12-09 16:06:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ove godine upoznao sam Massima na Flourish Conf u Chicagu ... i zapravo sam mu postavio isto pitanje. Što je s neparnim razmakom pinova ?! O ovome su razgovarali prijatelji, općenito se slagalo da vam pomaže u postavljanju štitova unatrag.

Ispada, stvarni razlog neparnog razmaka pin-a bila je pogreška u izvornoj CAD / gerber datoteci. Pa da, neparan razmak pinova bio je potpuno nenamjerno. Massimo je također spomenuo da je postojao prijedlog za uklanjanje neparnih razmaka pinova počevši od Duemilanove, Mega i budućih modela (tzv. "Ponovno pokretanje"), ali je izglasan u korist obrnute kompatibilnosti sa starim štitovima, itd.

Nadam se da ovo pomaže u pitanju neparnih razmaka između pinova.

Zašto wiki zajednice?
Mnogi ljudi samo dodaju wiki zajednicu kako bi drugima omogućili poboljšanje posta. Mnogi drugi samo omogućuju da ga ima kao takvog. Dopuštate drugima da modificiraju vašu izjavu, gotovo govoreći ljudima da vjerujete u ono što ste napisali, ali prihvaćate da drugi mogu znati više.
#2
+8
edebill
2009-12-09 21:05:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zapravo sam primijetio popratnu korist od toga. Napravio sam svoj Arduino kompatibilan sa standardnim razmakom svugdje i odmah stavio štit unatrag. Taj neparni razmak znači da fizički ne možete vratiti štit unatrag (nema veze što imate pogrešan broj pinova s ​​obje strane).

To je reklo, neću prepravljati ploču da to spriječim . Samo ću biti oprezniji :)

#3
+6
mad_z
2009-12-10 02:54:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pronašao sam nekoliko zanimljivih stvari na forumu o adafruitu o tome kad sam počeo to istraživati.

Na ovom je tip zalemio još jedno zaglavlje na arduino kao ' autriger '- tako da se novo zaglavlje poravna.

A ovo .... momak je stvorio svoje savijeno zaglavlje koje se postavlja tako da možete napraviti svoj vlastiti štit.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...