Pitanje:
Premazivanje Lilypad-a smolom
mad_z
2009-11-06 03:19:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je li itko dobio primjer presvlačenja Lilypada ili neke druge elektronike smolom kako bi postala vodootporna.

Želim napraviti nešto što je zaista elastično -> Budući da sam lijen, želim biti u mogućnosti da ga stavite u perilicu ... pranje ruku previše je napor.

Osam odgovori:
#1
+7
Jeanne Pindar
2009-11-16 17:56:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Postoji li razlog zašto želite koristiti smolu za razliku od proizvoda napravljenog u tu svrhu?

Konformni premaz ono je što koristimo u elektroničkoj industriji. Jedna od prednosti toga je što su neke vrste obloga izrađene tako da se mogu ukloniti otapalima, što bi vam omogućilo da izmijenite ili popravite ploču nakon što je premazana.

Dogovoren. To je ono što trenutno koristimo za zaštitu od vremenskih utjecaja naših uređaja. Problem s vodenom parom i dalje se može dogoditi, ali to bi bilo više u skladu s uobičajenom industrijskom praksom.
#2
+6
ZeroTruths
2009-11-06 14:16:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jednostavno traženje "smole" u Instructablesu dalo je nekoliko dobrih rezultata. Preporučio bih upotrebu i smole. Iskreno, ne mogu se sjetiti bilo kojeg drugog načina da pokrijem pločicu i da to istodobno bude jasno.

http://www.instructables.com/id/USB-casting -in-transparent-smola /

Također, ako imate potrebu za puno smole, evo još jedne dobre poveznice: http: // www.instructables.com/id/ [Video] -Miješanje-Poliester-Smola /

Još jedna stvar. Različite vrste / količine brušenja rezultirat će stvaranjem smole u magli. Ako to ne želite, obje poveznice raspravljaju o tome kako to pojasniti.

#3
+5
user274
2009-11-15 17:14:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Imao sam malo sreće s ova dva proizvoda: tekuća električna traka i polimorfni pelet. Oni su jeftini i jednostavni za upotrebu.

Pelete se mogu topiti uz laganu vatru i oblikovati izravno na pločicu. Tekuća električna traka dodaje stupanj hidroizolacije i dodatnu zaštitu od udaraca.

Strojevi za pranje rublja mogu biti prilično glatki. Jeste li razmišljali o sustavu brzog otpuštanja glavne ploče? Možda je lakše nego pokušati ga učiniti robusnim i vodonepropusnim?

#4
+4
Kortuk
2009-11-15 15:40:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Imam jedan vrlo teško stečen savjet da podijelim.

Vrlo je jednostavno napraviti nešto vodootporno, ali vodena para može vam pokvariti svijet.

Ako stavite odjeću kroz sušilicu i dolazi do brzih promjena temperature, vrlo brzo možete postići da se voda kondenzira na vašoj pločici pod premazom. To može uzrokovati katastrofalni neuspjeh kojem je gotovo nemoguće ući u trag.

Ako želite više informacija, samo pitajte, a ja ću detaljnije objasniti.-Max Murphy

#5
+2
mad_z
2009-11-06 05:56:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ovo je nekako u skladu s onim što mislim .....

Ovo ide još dalje s idejom da elektronika stvarno radi dok je u vodi!

http://www.plusplasticelectronics.com/SmartFabTextiles/Wearable-electronics-in-swimming.aspx

#6
+2
jkopel
2009-11-06 13:22:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ne znam koliko se dobro provodi vodljiva nit kada se pere, ali dio smole je sigurno izvediv. Pogledajte ovog tipa koji je bacio čitav arduino u smolu. http://dotmatrixdesign.tumblr.com/

Sigurno biste mogli izraditi manji kalup koji bi vam pružio modernizirani Lilypad.

#7
+1
davr
2009-11-06 04:27:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mislim da je jedno uobičajeno rješenje učiniti da se elektronika može odvojiti od odjeće, tako da na odjeći preostaju samo stvari poput žica ili otpornika ili drugih jednostavnih stvari koje voda ili valjanje neće naštetiti unutar perilice rublja.

#8
+1
casey
2009-11-12 10:38:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Iako nije jako jak, postigao sam sjajne rezultate s tekućim lateksom. Može se naći u kostimima i suši se na premaz od lateksa, za razliku od kondoma.

Najhladnije je u tome ako trebate izmijeniti sve što se lako odlijepi i ponovo nanese sa onoliko slojeva koliko mislite da vam je potrebno.

U Australiji ima oko 8 dolara za 30 ml što je do sada učinilo 3 4 x 6 "PCB-a i 2 kostimi zombija ... heheOva pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...