Pitanje:
Bežična komunikacija na velikim udaljenostima
littlebirdceo
2009-12-21 13:14:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Želio bi komunicirati između Arduina i računala, ali na udaljenosti većoj od 2500 metara, na otvorenom, bežično. Koji bi bio najbolji način za to? Komunikacijski uređaji koje sam pronašao (xbee, ...) ne prelaze daljinu.

U osnovi vidim dvije mogućnosti: nabavite jedan od onih radijskih modula super dometa, poput XBeea koji je predviđen za udaljenost od 1 milje, ili nabavite modul za mobilni telefon i komunicirajte putem Interneta putem mobilne mreže.
povezano: http://electronics.stackexchange.com/questions/68587/long-range-rf-communication
Osam odgovori:
#1
+10
Some guy
2009-12-21 17:05:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kakvu brzinu prijenosa podataka trebate održavati?

Komunikacija na duge domete sasvim je moguća na otvorenim područjima s vrlo malom snagom - projekt na kojem trenutno radim uključuje prijenos podataka preko 500 KM koristeći samo 25 mW (miliwatts) tx snage - to se naravno oslanja na vidokrug, a prijenos podataka vrši se na samo 50 baud-podataka. Čak i bez vidnog polja, svesmjerne komunikacije na otvorenom prilično su lako ostvarive u rasponu koji tražite.

Kao što su drugi spomenuli, podudaranje vaših antena s vašim namjeravanim obrascima korištenja važno je - možete li nam dati više detalja o zahtjevima / obrascima korištenja?

Možete li preporučiti dobar izvor za čitanje na odgovarajućim frekvencijama, vrstama antena, pojačanju itd.?
#2
+6
Pyrodogg
2009-12-21 14:56:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jedan od čimbenika o kojima ovise vaše mogućnosti jest način na koji vam je potreban prijenos podataka na toj udaljenosti. Više aplikacija malog napajanja dugog dometa smanjuje propusnost s povećanjem udaljenosti.

Na primjer, XBee Pro 50mW Series 2.5 radi na 2,4 GHz s dometom od 1 milje i ima brzinu prijenosa podataka od 250 kbps.

Dulji domet XBee Pro 900 XSC radi na 900 MHz i doseg je preko 15 milja, ali brzina prijenosa podataka je samo 9,6 kbps.

Možete pogledati i usmjerene antene i pojačala signala.

* samo * "9,6 kbps ... Sjećam se da sam još u dan pristupio Internetu sa svojim modemom od 2,4 kbps ...
da, ali jeste li bežično pristupili Internetu s udaljenosti od 25 km s nečim što je u blizini moći Bluetootha.
QRSS vam omogućuje prijenos 2000 km sa 10 mW. Brzina prijenosa podataka ipak je malo niska, oko 0,0001 kbit / s. : D
#3
+5
zklapow
2009-12-21 14:16:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wifi možda ako ste za svoju mrežu koristili proširivače dometa ili ako imate sredstava, staničnu mrežu možete koristiti s modulom poput ovih tvrtke sparkfun.

#4
+5
tinkerlog
2009-12-21 14:31:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Postoje XBee koji komuniciraju oko 1 milju (~ 4800 stopa?). http://www.ladyada.net/make/xbee/modules.html Možda čak možete poboljšati domet boljom antenom.

Ako zamijenite antenu, postoje zahtjevi za gubitkom žice kako ne biste kršili FCC. Dobit ćete isti maksimalan domet bez obzira na antenu. FCC daje ograničenje za vašu snagu zračenu u smjeru maksimalnog zračenja. Dakle, svesmjerno će dosegnuti istu granicu kao i direktiva, osim ako se ne varam.
#5
+2
jluciani
2009-12-21 18:21:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kao što je spomenuto, XBee s antenom od 50mW to bi trebao učiniti. Želite biti sigurni da ste naručili antenu s velikim pojačanjem. Postoji serija XBees-a koje dolaze s koaksijalnim spojem na vrhu. IIRC antena s najvećim pojačanjem je bič antena s koaksijalnim kabelom. Dokument koji govori o pojačanjima antene je napomena o primjeni XST-AN019a tvrtke MaxStream.

#6
+2
minimer
2011-06-05 18:08:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uspješno smo potisnuli ovu komunikaciju više od milje na našim minijaturnim bespilotnim letjelicama, a da se nikada nismo približili gubitku komunikacije. To je serijski modem koji je u ovom trenutku imao 9600.

[http: // www.digi.com/products/wireless-wired-embedded-solutions/zigbee-rf-modules/point-multipoint-rfmodules/xtend-module.jsp#overview][1]

sretno!

Hoću li moći pomoću ovog postići domet od oko 700 m u odsustvu LOS-a? Ili ćete mi predložiti bolje rješenje, ako postoji. (Staza nije teško zapušena. Postoji samo 3,4 stabla koja blokiraju savršeni LOS. U suprotnom, dobili smo razuman LOS). Hvala..
#7
  0
Ryan Griggs
2016-08-31 20:16:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Možete koristiti standardne Wifi 2,4 GHz ili 5 GHz radijske jedinice s panelnim, yagi ili paraboličnim usmjerenim antenama.Upotrijebite Ethernet štit na svom arduinu i ethernet priključak na računalu (ili mreži).Ova je udaljenost potpuno dostižna ovom vrstom postavljanja i podržava veliku propusnost.Koristio sam marke enGenius i Deliberant bez problema na takvim udaljenostima.

Kao jeftinije rješenje, možda ćete to moći postići s nekoliko standardnih wifi usmjerivača poput Linksysa WRT54GL s DD-WRT ili drugimfirmware koji omogućuje prilagodbu ACK vremenskog ograničenja, a pomoću nekih malih usmjerenih antena kao što je ovo ili na l-com.com provjerite njihov odabir 2,4 GHz antena s TNC priključcima.

#8
-1
gcouger
2017-03-20 12:30:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sjećam se veze od 100 milja u Južnoj Americi koja je bila pouzdana sa uključenih 100 mw na 14 MHz s brzinom prijenosa od 2 ili 4 pomoću izuzetno stabilnog oscilatora i vrlo uskog filtra koji je izgrađen od analognih dijelova.

Danas bih trebao biti lak ako možete dobiti frekvenciju od 3 do! 50 MHz. GPS se može koristiti za sintezu onoliko dobrog sata koliko možete pronaći i modernih digitalnih kodirajućih i dekodirajućih poruka koje mogu povući signal koji ne možete čuti u solidnoj kopiji. Ako uski filtar stavite na stabilnu frekvenciju, nevjerojatna količina buke može se filtrirati. Korištenje faznog pomaka za dekodiranje računala može izvući stvari koje ne vidim ili čujem.

Naravno, što je filtar uži, to je niža brzina prijenosa.

U SAD-u i Europi pristup frekvencijama za podatkovne radio stanice teško je nemoguć. Ako želite bilo što što se približava brzom pristupu podacima, potrebno vam je 3 do 5 opsega raspršenih u rasponu od 3 do 30 MHz, a to nisu sigurni svaki dan. Frekvencijski raspon od 50 do 150 MHz pouzdan je od 3:00 do podneva dok se meteorski raspršuje. Potrebno je da barem radio od 100 W s antenom dobije 9 dBi. Urađeno je s ERP-om od 100 W, ali veze korodiraju i dijelovi stare, tako da vam je potreban faktor sigurnosti.

Prošlo je 10 godina otkako radim u Srednjoj, Južnoj Americi, Meksiku ili Africi. Njihova je raspodjela frekvencija u to vrijeme bila puno fleksibilnija. Radeći kao dobavljač, rekao sam svom klijentu što mogu saznati o zakonu i prepustio mu ga. Možete napraviti sjajnu NVIS antenu od 7 MHz na Cabooseu ili preko kotla motora u vlaku koji će pružiti gotovo stalno mjesto vlaka u Africi na 500 milja. Dvostruko se vrati sam i izvrsno se snalazi na 3,5 MHz noću.

Lijepa priča, ali ni ne pokušava odgovoriti na pitanje.Imajte na umu da ovo nije tradicionalni forum za raspravu.
Bilo je kasno i skrenuo sam s puta.Neke šunke u Kaliforniji koriste Wi-Fi radio stanice za vrhunske zajednice za žetelice, a pobunjenici grade šifrirani sustav za promet katastrofa koji ne može biti odašiljač kao običan tekst.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...