Pitanje:
Odabir novog lemilice
littlebirdceo
2009-12-21 12:56:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tražim novo lemljenje. Koje je najbolje sveobuhvatno lemilo (lemna stanica) < 200 USD?

Evo savjeta (nije namijenjena igra riječi). Kada kupujete lemilicu, provjerite cijenu i dostupnost savjeta. Postoje neke jeftine lemilice koje dobro funkcioniraju izvan okvira. Ali nakon što vrh sagori, nemoguće je dobiti zamjenu. Vjerojatno je ovo pitanje ovisno o zemlji.
Osam odgovori:
#1
+10
Cymen
2009-12-21 13:53:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeste li u potrazi za najboljim udarcem za novac ili za pouzdanu pouzdanost?

Najbolji udarac za novac:

kineski 2-u-1 ili 3-u-1 koji ima lemilo, stanica za vrući zrak i (s 3 u 1) apsorberom dima. Odabrao sam Kada 952D na eBayu, no nakon što sam pročitao nešto više o pouzdanosti, atraktivan je niži rizik kupnje od poznatog prodavača bliže kući. Aoyue je očito izrađen u istoj tvornici i čini se da je nešto češći pa bi možda vrijedilo otići na Aoyue preko Kada. Navodno su lemilice u ovim ponudama kompatibilne s Hakko savjetima. O priloženim savjetima mišljenja se razlikuju. Naručio sam izbor originalnih Hakko savjeta za usporedbu.

Kada 852D + ili 952D: Pogledajte eBay.

Aoyue 968:

Pouzdana pouzdanost:

Weller WES51

Hakko 936

Možete kombinirati jednu od gore navedenih sa toplovodnom stanicom ( recimo Aoyue 850 ++) i dalje biti ispod 200 USD (barem ako ste u SAD-u i govorite 200 USD).

Nemam iskustva ni s jednim od ovih proizvoda, ali nedavno sam se suočio s istom odlukom . Čekam na Kada 952D i prekrižim prste da neće biti neispravan. U svom prvom postu mogu objaviti samo jednu vezu.

Nabavio sam Aoyue Int2901, koristeći priloženi savjet. Dobila sam ga prije 6 mjeseci i od tada je sjajno. Moja je zapravo došla iz Fry's Electronics (outpost.com).
To je dobro znati. Sjajna je mogućnost povratka / razmjene bez potrebe za isporukom.
Također imam Aoyue 968 nekoliko mjeseci. Jako mi se sviđa, posebno apsorber dima. Ipak, još nisam radio nijedan SMD projekt pa nisam testirao alat za preradu toplog zraka.
Dobio sam svoj Kada 952D i djeluje! Paket je poslan malo ispod 140 američkih dolara, isporučen je u petak, a u ponedjeljak je izašao za dostavu. Uključeni su dodatni keramički elementi za željezo i komponentu vrućeg zraka te dodatni savjeti. Pokušao sam ukloniti dio SMD-a i dijelove rupe s jeftine mrežne kartice s vrućim zrakom i uspio natjerati PCB da puši i pukne na najjaču temperaturu . Dakle, zasigurno je dovoljno moćan. Čini se da je glačalo u redu. U sljedećem komentaru spomenut ću nedostatke ...
Primijetio sam dvije nedostatke: manja je činjenica da je postolje za lemljenje plastično i stvarno lagano. Zamjena metalnim neće biti skupa. Veći je nedostatak problem koji je već spomenuo drugi poster: ne postoji prekidač koji definitivno isključuje napajanje. Isključivanje dviju sklopki znači da zračna pumpa ostaje uključena dok se grijaći element na strani vrućeg zraka hladi. Tako da je stalno ostavljanje uključenog nešto što mi nije ugodno. Posljednje pitanje je da je pumpa za vrući zrak malo bučna. Bilo bi lijepo imati odvojeno željezo i vrući zrak.
Zračna pumpa koja ostaje uključena dok se grijaći element hladi vjerojatno će pomoći u sigurnom hlađenju vrha. Ista ideja kao klizač ili ventilator grafoskopa koji ostaju uključeni nakon što ste isključili lampu.
@JohnR.Strohm Slažem se da to ostaje zauvijek, čini se. Kao nadogradnja, moje lemljenje je mrtvo, ali vruća strana još uvijek radi. Još se nisam iskopao i jedva sam ga koristio. Premješten je u prtljažnik automobila pa ga je možda to oštetilo.
#2
+5
markrages
2009-12-21 13:20:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mislim da stručnjaci za krugove imaju dobre ponude za lemljenje.

http://www.circuitspecialists.com/level.itml/icOid/6388

Imam CSI-STATION1A i CSI-STATION2A modeli. (Identično, osim za analogni / digitalni zaslon. Više volim analogni.) Oni su dobro izrađeni i rade kao i skuplje jedinice Weller i Pace koje sam prije koristio.

Čini se da su sve kineske stanice za lemljenje da koristim istu takvu napojnicu, a na eBayu sam mogao kupiti 10 paketa zamjenskih savjeta. Čini se da je vijek trajanja napojnice oko jedne godine svakodnevne upotrebe. Siguran sam da bi trajali dulje kad bih se sjetio isključiti glačalo kad ga ne koristim.

#3
+5
Scott Murphy
2009-12-22 08:43:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ne bih se zamarao stvarima s vrućim zrakom. Samo nabavite Wellera ili Hakka, to su obje dobre marke. Uštedio bih da dobijem pištolj za odlemljivanje. Oni toliko olakšavaju život toliko mnogo korisnika.

Zašto se ne biste zamarali stvarima s vrućim zrakom?
Jednostavno nisam vidio aplikaciju u kojoj su stvarno pretukli Braida i pušku za odlemljivanje. Pretpostavljam da su možda dobri za montiranje čipova s ​​velikim brojem pinova i / ili BGA? Imam ga, ali nikad ga ne koristim, pa pretpostavljam da bih mogao imati nepravednu pristranost.
Pošteno. Nemam iskustva s tim pa sam bio znatiželjan. Očigledno je da SparkFun-ovci vole vruću zračnu stanicu, ali ne ulazi zašto. Objavio sam neke detalje iznad svog glavnog komentara iznad, ali ako bih htio "završiti", išao bih sa samostalnim glačalom (vjerojatno Wellerom ili Hakkom) i razmotrio samostalnu toplovodnu stanicu kasnije niz cestu.
Zapravo, ovo ulazi u pitanje zašto SparkFun voli vrući zrak za SMD: http://www.sparkfun.com/commerce/tutorial_info.php?tutorials_id=102
Vidio sam taj video. zato sam dobio vrući zrak. Problem je u stvarnoj primjeni, zrak obično blokiraju druge komponente.
#4
+3
jkopel
2009-12-22 09:04:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kupio sam jedan od ovih ZD elektroničkih alata ZD-929C i prilično sam zadovoljan s njim. Jednom sam slučajno premotao kabel oko ručke i povukao se, ali to vidim kao svoju krivnju. Savjeti su kvalitetni, a glačalo se brzo zagrijava i čini se da drži neprestano konstantnu temperaturu. Prilično povoljna ponuda za 50 USD.

Imam ovog istog i bio sam zadovoljan s njim.
#5
+2
Jim
2009-12-21 16:57:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Upravo sam dobio jedan koji ima keramički vrh, čini se da se jako brzo zagrijava i trajao je puno duže.

Ne tako brzo kao Metcal - mali se savjeti tempiraju za oko 6 sekundi, veliki možda najviše 10-15 sekundi ...
#6
+2
Leon Heller
2009-12-21 22:31:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Metcal vjerojatno proizvodi najbolju opremu za lemljenje. Skupo je novo, ali na Ebayu se često mogu naći savršeno dobri stariji modeli po približno istoj cijeni kao i novi Weller sustav. Prije nekoliko godina od britanskog dobavljača platio sam 125 GBP za rabljeni STSS agregat s novim lemilicom MX-500 i nekoliko novih uložaka. Naknadno sam kupio drugu STSS jedinicu na Ebayu za 70 funti. Patrone su skupe, ali traju jako dugo, a postoji i jedna napravljena za gotovo svaki posao lemljenja.

Leon

Čemu služe patrone?
#7
  0
endolith
2009-12-21 22:48:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Na poslu imamo Hakko 936, koji prilično dobro funkcionira. (Google kaže 75 dolara novih) SparkFun prodaje kopiju Hakko 936 za 40 dolara, što bih preporučio.

Kod kuće imam Weller WES50, što je ok, ali ne super. (Google kaže 125,00 USD novih)

#8
  0
cksa361
2010-10-30 09:38:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Imam Hakko FX888. Izvrsno glačalo za svakodnevnu upotrebu. Uz to imam jeftinu kinesku eBay toplovodnu stanicu, koja izvrsno obavlja svoj posao - zalemio je pošteno nekoliko QFN i LGA paketa.

Ne bojte se ići za jeftini alati brendova kao što je Aoyue ako imate proračun! Nisu toliko loši!Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...