Pitanje:
Koje elektroničke komponente trebam imati uvijek pri ruci?
jdiaz
2009-12-10 07:30:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Razmišljam o naručivanju nekih dijelova za svakodnevnu upotrebu. Razmišljam o jednoj velikoj kupnji kako bih smanjio troškove prijevoza i ostalih troškova.

Koje su neke od komponenata koje bi bilo koji ljubitelj elektronike trebao imati SVAKO vrijeme?

Da stavimo malo više prostora: obično rad s Arduinovim, PIC-ovima i senzorima. 5V - slabo tekući projekti.

Tražimo: komponentu, vrijednost ili raspon (ako ih ima), proizvođača (nije obavezno)

Na primjer - otpornici, 1K do 100K 5W

Zanima me bi li ovo moglo biti wiki, koji uključuje odgovore s minimalnim brojem glasova. Nesuglasice se mogu riješiti dvobojem.
Osamnaest odgovori:
#1
+35
Clint Lawrence
2009-12-10 16:37:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Evo moje opće kolekcije. Osim dolje navedenih komponenata, kad god radim po dijelovima, obično po nekoliko dodataka. Ne treba dugo stvarati šanse i završava na taj način.

 • 1/2 W 1% otpornici od metalnog filma. Sve vrijednosti E12 između oko 100 R i 1 Meg. Slučajno prikupljanje vrijednosti u 5W.

 • 1, 10, 22, 33, 68, 100, 220, 330 nF 63 V filmske kape. Slučajan izbor elektrolita - 1, 10, 100 uF u naponima između 16 V i 63 V. Ruka puna keramike različitih vrijednosti manje od 1 nF.

 • PNP opće namjene i NPN tranzistora. Obično imam BC337 / 327 okolo, ali gotovo sve će učiniti.

 • 2N7000 N-fet

 • Što ikad velike snage BJT-ova i FET-a na koje naiđete. Ali pri ruci je zadržati barem jedan pristojan N-FET u polaganju.

 • LM7805 i LM317. To su gotovo neuništive. 317 s jednim otpornikom čini stvarno ručni izvor struje, što je dobro kada želite zaštititi izlaz ili napajanje, ali ne treba ništa točno. (Sklop je u tehničkom listu)

 • Opampi - TL072 ili TL074 za opću namjenu, mala ulazna struja. LM358 je jednostavno nabaviti, a iako nisu od željeznice do željeznice, mogu se koristiti za mnoge primjene jedne tračnice. Također imam uzorke različitih op-pojačala od željeznice do željeznice koja se povremeno koriste.

 • Neke reference za šant. LM336, TL431 ili mnogi drugi. Podesive se drže u pripravnosti, tako da ih postavljate na vrijednost koja vam treba.

 • 1N4148 i 1N4007's.

 • Par rezervnih mikrokontrolera u vašem omiljenom okusu.

 • Kristali i poklopci za utovar koji odgovaraju vašem omiljenom mikrokontroleru.

Smanjio bih otpornike - prilično sam zadovoljan otporima od 1/4 W. Također, osvrnuo bih se na zamjenu LM7805 nečim učinkovitijim. 7805 će sami isprazniti baterije :(
Pa ... Pretpostavljam da ne koristim toliko baterije.
Složio bih se da je 1 / 2W više nego što vam treba, ali zalažem se za uštedu novca odlaskom na 1/4 W za nadogradnju s E12 (tolerancija 10%) na najmanje E24 (5%). Pogledajte http://bit.ly/cTVeGp za više opcija, poput spremanja E48 (2%) postavljenog u 1%. Da računam umjesto vas, postoji 12 vrijednosti / desetljeće u E12, 24 u E24 itd., Što ukupno ima 49 vrijednosti u 100-1M za E12, 97 u E24, 195 u E48 itd. Ako ih možete pronaći na blizu 0,05 USD svaki, a dobivate 10, što vam daje 24,50 USD za E12, 46,50 USD za E24 ili 97,50 USD za E48. Vjerojatno je lakše nabaviti komplet poput: http: //elexp.com/cmp_2501.htm.
Iako se slažem da je bolja tolerancija korisna, već sam prikupio previše "otpora čudnih vrijednosti" koje vjerojatno nikad neću upotrijebiti.
#2
+21
Chris Gammell
2009-12-10 20:38:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Čini mi se da je komponenta koja je izostavljena s ovog popisa svemoguća zener (možda nekih 1V i 5V pa možete stvoriti potrebne napone). Možete ih koristiti za referencije gunđanja za DAC-ove (pod pretpostavkom da vam nije stalo do zanošenja) i korisne su za podešavanje napona gdje god vam trebaju. Oni također izvrsno funkcioniraju kao stezaljke u slučaju da želite zaštititi svoj krug od prenapona u jednoj ili drugoj točki (zener će se uključiti i započeti spuštanje struje kad god čvor na kojem se nalazi pređe napon zenera). Također ih možete koristiti za postavljanje izvora struje u sprezi s otpornikom i tranzistorom kako bi imali vrlo stabilan izvor struje za druge dijelove vaših krugova (radi puno bolje od otpornika i izvora napona).

Nikad zapravo nisam shvatio njihovu moć dok ih nisam počeo koristiti.

Potpuno sam zaboravio Zener diode. Diode sam zaboravio sve zajedno, ali redovito se koriste. Volim zener, a zene diode od 5,1 V gotovo su potpuno neovisne o temperaturi.
1V "zeneri" imaju meko koljeno i općenito loše naočale. Zato ih nemojte nizati, uzmite visokonaponski dio.
#3
+17
Kortuk
2009-12-10 09:52:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zaista uživam u nekoliko BJT-ova i nekoliko MOSFET-ova. Ako ste ih navikli koristiti, izgradnja pojačala s vrlo velikim pojačanjem s pomakom kako biste ga stavili u sredinu svog ADC raspona uvijek će se isplatiti. Broj puta kada su 1 kapica, 2 otpora i BJT zamijenili 4 op-pojačala cijelim nizom komponenata.

Da biste napravili popis:

Otpornici , normalni set koji možete dobiti, volim imati 1 ohm do 10 Meg, ali imam puno otpornika, oni nikad ne boli.

Kape , osnovne vrijednosti , 1000pF, .1uF, 4.7uF, ima ih još nekoliko, ali shvaćate.

induktori , iskreno nikad ih nemam, koristio sam ih samo u projektima profesoru koji ih dodjeljuje (RFID).

BJT-ovi , samo nabavite jeftine one kroz rupe, zadržao bih jedan koji može podnijeti prilično jaku struju, a neki dizajnirani za opseg 100uA - 500mA.

op-pojačala , često mi pomažu, rad komparatora je moj najčešći. Volim optička pojačala od željeznice do željeznice. Treba potražiti mnogo drugih stvari, ali za moju upotrebu najvažnija je željeznička pruga.

Neki linearni regulatori od 5 V i 3,3 V, lijepo je imati mogućnost preći sa zidnog pretvarača koji je nešto oko 9V na korisni opseg.

Hladnjak može biti lijepo imati, posebno za one linearne regulatore.

LED diode i fotodiode , LED za uklanjanje pogrešaka i slično, fotodiode jer nikad ne znate kada trebate izmjeriti svjetlost (volim imati nekoliko IR i neke općenito vidljive svjetlosti ).

Flash , na primjer, ovaj PDIP 1MB čip je 1,34 komada i stvarno može poboljšati memoriju vašeg sustava. Otprilike isto možete dobiti malo veće ako vam ne smeta SOIC-16 paket.

Znam da se Flash memorija čini pomalo čudnom, ali imam toliko različitih projekata u kojima trajna memorija pomaže, a često mi treba samo više prostora, zadovoljava oba računa.

Nadam se da ovaj popis pomaže .

Hvala Kortuk. Ovo sigurno pomaže. Pitanje na kapicama: elektrolitsko ili keramičko? Na određenim brojevima dijelova na BJT-ove, op-pojačala, regulatore na koje bih trebao paziti?
@Kortuk: Možete li objasniti što mislite koristeći BJT preko opcijskog pojačala u vašem prvom odlomku malo dalje?
@jadiaz, Mislim da je važno imati i elektrolitsku i keramičku. Volim držati puno keramike u manjim vrijednostima (1uF i manje) i volim da sve moje velike kape budu elektrolitske, jer se koriste kao napajanje čipa, ali nisu dobre u upijanju visokih frekvencijska [email protected], Uredit ću u primjeru malo kasnije kad budem imao priliku.
Čvrsti N (P ako se dobro dogovorite) MOSFET-ovi čine dobar osnovni prekidač grube sile u mnoge svrhe, od PWM prebacivanja do podesivih izvora struje.
Dogovoren. Koristim P ako su dobra ponuda, ali općenito koristim N, samo zbog dogovora.
#4
+17
Jason S
2009-12-15 00:36:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ne zaboravite na ispitnu opremu!

Osim dobrog DMM-a (vrijede 4 1/2 ili 4 3/4 znamenke, potražite i onaj s osjetnikom kapacitivnosti), uzmite i neke patch kabele . Toplo preporučujem proizvode iz Pomone. Upravo smo nedavno kupili, uglavnom poveznice (minigraber na oba kraja, banana-banani i banana-aligatoru), ali i nekoliko neobičnih stvari od njih:

Je li set [1] dobar za hobije / studente? Dugo ste tražili opremu koju ste naveli. [1] http://www.elexp.com/ktc_lead.htm
Za šiljaste sonde upotrijebio sam samo žicu od 22AWG privezanu normalnim multimetarskim sondama. Djeluje dobro i potreban je samo 1 set sondi.
Ako bih morao odabrati jedan, kupio bih # 6342 pogo savjete u ritmu srca. Nisu bili toliko skupi, a elastičnost je neprocjenjiva za dobar kontakt. Jednostavno to ne možete učiniti s neskladnim žicama ili sondama, a da ne morate sjediti i snažno pritisnuti dotičnu komponentu.
#5
+16
Lou
2009-12-10 20:47:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Držim okolo otcepljene igle i zaglavlja. Izvrsne su za razvojne ploče, narudžbe od SparkFuna i za rad s Arduinom.

Također bih predložio neke muške i muške žice za preskakanje ako planirate koristiti ploče s Arduinom. Vrlo su zgodni. Umjesto kratkospojnih žica, koristim čvrstu žicu za spajanje u raznim bojama (vjerujem da ima 22 ga, ali veličina nije kritična). Smatram da sam na ovaj način napravio prilično veliku kolekciju skakača različite duljine i uštedio nekoliko dolara, ali ako ih zalemite na igle sprječava da prekinete prekomjerno korištenu žicu u zaglavlju, što je prilično frustrirajuće. To je samo nekoliko dolara, pa se vjerojatno isplati.

Također, kutija tih prethodno izrezanih i konzerviranih žica za preskakanje krušnih ploča zaista je zgodna. Dolaze u različitim bojama i duljinama, što olakšava brzu izradu prototipova. Držim kutiju oko njih.

Za male, ali svestrane krugove, kao što su provjereni regulatori snage, te male ploče ne mogu se pobijediti. Imam nekoliko zajedničkih krugova koje često koristim kao gradivne blokove za veće kompozitne krugove.

Znam da to nisu komponente, same po sebi , ali smatram da su vrlo zgodan za upotrebu s mojim komponentama i smatrao sam da je u duhu pitanja uključiti ih.

22ga je najbolje za prehranu. 20ga je prevelik, a 24ga će vam se možda previše lako izgubiti.
Hvala na razjašnjenju! To je jedna od stvari koje se nikada nisam sjetio i primijetim tek kad sam na licu mjesta. FWIW, uspješno sam upotrijebio 24-ga (zapravo, vjerujem da su to okviri predrezanih žica) i nisam primijetio nikakve probleme.
#6
+13
Jason S
2009-12-11 04:41:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

podesiva referentna vrijednost napona ranga:

 • TLVH431 - toplo preporučujem ovaj, jeftin je i radi do 18V uz upotrebu praga referentnog pina 1,25V (originalni TL431 su 2,5V) i referentna struja pina je vrlo niska. TLV431 je jeftiniji ako vam je potreban samo rad do 6 V.

Analogni multiplekseri:

 • Serija HC4051 / 4052/4053 - to su dobro za opće namjene, ulazne napone niskog izvora impedancije (<1kohm) (specifikacija struje curenja je 1uA, što je prilično loše)

 • FSA4157 / NLAS4157 - one su dobre za krugovi mikroenergije, oni određuju struju curenja mnogo nižu od serije HC405x.

dual opamperi koji su relativno jeftini, ali pristojni (pogledajte specifikacije da vidite što vam se sviđa): Više volim duali jer su ekonomičniji od pojedinačnih, ali lakši za postavljanje od četverocikala.

ulaz i izlaz od željeznice do željeznice (RRIO):

 • MCP6242
 • MCP6022
 • TS922

izlaz željeznice na željeznicu (RRO)

 • MCP602
 • MCP617
 • LMV358
 • LMV822
 • LMV722
 • LMV772
 • TLC2272
 • TLV2442
 • LVC342
 • TLV272
Znao sam da ću ih zaboraviti nekoliko, primjer su analogni multiplekseri. Nikad mi nije dosta, moram naručiti 20-ak svakih nekoliko mjeseci.
#7
+13
endolith
2009-12-13 02:01:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mnogo 10K otpornika.

Ako smijem pitati, zašto?
Jer ih koristite za sve. :) Izvlačni otpornici na digitalnim čipovima, pojačani otpornici na op-pojačalima itd. To je uvijek vrijednost koja nam prva ostane.
- "Ako je jedini alat koji imate čekić, svaki problem izgleda poput čavla ...". Možda i neke druge komponente?
#8
+9
user1307
2010-04-01 11:28:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

74HC595

Malo sam stara škola - ne zaboravite svojih 555 tajmera.

... ili 741 op-pojačala ...
zaboravite 741 op-pojačalo! Možete kupiti bolje opampe za manje novca.
#9
+8
Jim
2009-12-11 01:50:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako radite s Picsom i Arduinosom, vjerojatno je dobra ideja nabaviti neke registre smjena, nikad ne znate kada će vam trebati puno dodatnih ulaznih i izlaznih podataka.

#10
+7
Monica
2009-12-10 11:31:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Glasao bih za prilog od 5K ili 10K za dvadeset okreta. To može biti korisno za stvari kao što su poništavanje pomaka tijekom umetanja. Sumnjam da ćete lonce često koristiti u posljednjim krugovima, tako da će vam vjerojatno trebati samo par.

da, imamo opće pravilo da nema potenciometara u proizvodnim krugovima.
#11
+5
Ponkadoodle
2010-06-25 11:50:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wick za lemljenje

Mnogo uobičajenih komponenti može se riješiti iz gotovo svega što sadrži PCB u sebi.
( ne predlažem trebali biste se ikad pouzdati u ovo.)

I naravno, fitilj za lem doista pomaže kad i vi pogriješite.

#12
+4
XTL
2010-07-07 10:41:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Reći ću: neki mikrokontroleri po vašem izboru.

AVR je izuzetno jednostavan za povezivanje i prilagodljiv pločama, lagan za programiranje (besplatan kao u alatima za slobodu i hardveru za programiranje koje možete izraditi u jiffy), ima prilično lijep GPIO sustav, a mnogi modeli imaju ADC i PWM generatore te pristojnu dokumentaciju. Oni su i lakše dostupni u usporedbi s mnogim drugima. Neki od izbora attiny2313 (bez AD) i attiny26 (brzi PWM, AD) su. Ali ne računajte još jedan luk ako znate da to funkcionira!

Čak i ako ćete na kraju htjeti učiniti nešto drugačije, MCU može lako generirati sekvence, mjeriti / snimati stvari, prebacivati ​​stvari, raditi PWM ili generiranje frekvencija, logičke operacije, sučelje s mnogim uređajima (vidi također: Bus Pirate) i / ili omogućuju upravljanje računalom, rade kao satovi ili odbrojavači itd. I imaju prilično prihvatljive cijene.

Čak i ako ne uopće ne želim koristiti mikrokontrolere u projektu, bit će korisni za izradu prototipa i instrumentaciju.

#13
+4
JustJeff
2010-06-02 07:43:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ne zaboravite na one osigurače od 10A za vaš DVM

= P

#14
+3
Kevin Vermeer
2010-06-21 19:24:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Žao nam je što sam uskrsnuo ovu staru nit, ali ona se pojavila u okviru "Srodno" i osjećao sam se kao da moram staviti svojih 0,02 dolara.

Electronix Express je sjajan resurs za jeftine sortimente osnovnih komponenata. Prilagođeni su obrazovanju i hobističkoj industriji, a imaju osnovnu skupinu pomalo starih škola. Na primjer:

 • 365 count (5 po 73 od 73 standardna otpornika s 5% ugljičnog filma od 1 ohma do 1mega) otpori 1/4 W za 6,95 USD
 • 220 broji asortiman milarnih, keramičkih, monolitnih i elektrolitičkih kondenzatora od 2,2 pF do 1000 uF za 14,95 USD (ili 6,95 USD za komplet od 90 kom)

Samo pritužbe nisu listovi s podacima i malo je teže za snalaženje u web trgovini. Međutim, zabavno je samo pregledavati. Oni također imaju alate, opremu za izradu prototipa / board-a i projektne setove uz svoje komponente. Obično trošim više nego što sam trebao.

Napomena: Nisam povezan s njima, samo sam zadovoljan kupac.

Ne mogu pronaći međunarodni S&H. Koristio sam Futurlec s njegovim "Value Packs" [1], a S&H je proziran [2]. Ali morate isprobati savjet: posebno me zanima set za testiranje [3]. Opet samo zadovoljan kupac. [1] http://www.futurlec.com/ValuePacks.shtml [2] http://www.futurlec.com/Delivery.shtml [3] http://www.elexp.com/kit.htm
Futurlec je u posljednje vrijeme poboljšao vrijeme isporuke, moje prve narudžbe trajale su oko mjesec dana, a sada su na desetak dana.
Kontaktirali Electronix Express. Minimalna narudžba je 100 USD za međunarodne pošiljke, a ne za mene jer pkgs iznad 50 USD obično ide na carinu - tužno i istinito.
#15
+3
Diosces
2010-03-10 03:31:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

i pune priključne žice kalibra 22, razne boje, 3220 točkastih releja s KVALITETOM kruha

#16
+2
Steven T. Snyder
2010-06-25 04:02:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Definitivno dodajte releje na popis i ne zaboravite zaštitne diode protiv povratnog zračenja za zavojnice releja kako ne biste raznijeli izlaze mikrokontrolera! Neke ispravljačke diode dobro će raditi i dobro ih je imati i za zaštitne krugove obrnutog napona.

Pazite da izlazi vašeg mikrokontrolera zadovolje napon i struju zavojnice releja.

Vrlo korisno za sigurnu vožnju svjetiljkama, solenoidima itd.

#17
+2
volting
2010-05-30 22:16:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dekoderi poput 74LS138 za dekodiranje adresa.

LCD-ovi poput osnovnog LCD-a sa 16x2 znaka s kontrolorom HD48770, uvijek je lijepo imati nekoliko takvih za projekte, oni također mogu dobro doći za uklanjanje pogrešaka.

#18
+2
hhh
2010-06-25 16:08:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Fluks, pasta i njihovi alati za uklanjanje

Kad pumpa i fitilj za lemljenje nisu dovoljni ...

Volim smanjiti troškove pa aktivno tražeći zamjene za prvu stavku. Za druge predmete koristim predmete namijenjene automobilskoj industriji: velike boce, jeftine i dugotrajne.

 1. STANNOL® MINI-FLUXER (za manipulaciju površinskim naponom)
 2. aceton ili sprej za uklanjanje boje (za uklanjanje viška kolofonije)
 3. kolofonija (poput ovog) i etanola (za stvaranje vlastitih fluksa)


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...