Pitanje:
Sprečavanje optimizacije modula Verilog
Randomblue
2012-06-27 18:51:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pokušao sam staviti puno pretvarača na stres testiranje svog napajanja Spartan 6 kako je preporučeno ovdje. Evo osnovnog modula:

  pretvarač modula (ulazna žica CLK); reg [7: 0] obrnuto; uvijek @ (posedge clk) započne obrnuto < = ~ obrnuto; endendmodule  

Rečeno mi je da će, budući da ovaj modul ima samo ulaze, biti optimiziran i zaista mi ISE poručuje:

  UPOZORENJE: HDLCompiler: 1499 - Prazni modul <inverter> ostaje crni okvir.  

Kako mogu spriječiti ISE da optimizira moje pretvarače?

Vezati ga za neiskorišteni izlazni klin? Zaista ne znam, samo ideja jesam li samo želio pokrenuti test.
Vjerojatno ćete morati učiniti dvije stvari ... u svoj kôd dodajte ključne riječi specifične za Xilinx i upotrijebite preklopnike kompajlera. Vjerujem da je ključna riječ 'KEEP', ali provjerite ISE priručnike. Drugo, morat ćete promijeniti ISE kako biste ga obavijestili da ne optimizira neiskorištenu logiku. Optimizacija se provodi i na modulu i na globalnoj razini, tako da ćete vjerojatno morati dodati prekidače za oba.
I ja sam se pitala isto.
Jedan odgovor:
Thorn
2012-06-27 20:49:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Možete pretvoriti svoje pretvarače u ogromni registar pomaka, zatim npr. krajnji izlaz privežite na pribadaču. To bi trebalo obaviti posao dok je neovisan o dobavljaču. Ne biste trebali ručno instancirati svaki modul, to se može učiniti na kompaktan način pomoću izraza generirati , što vjerujem čak i XST razumije (iako ga nisam isprobao). Vidi npr. ovaj primjer foruma.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...