Pitanje:
Mogu li se kondenzatori zamijeniti onima većeg kapaciteta?
Louis Waweru
2011-06-23 21:35:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Imam loš kondenzator na ovoj ploči za napajanje LCD-a. Imam rev 2.6 i primijetio sam da postoji rev 2.8 ploča koja izgleda kao da nije štedjela na dijelovima. Mogu li instalirati kondenzatore na moju rev ​​2.6 ploču onako kako se koriste u 2.8?

Moja ploča:

x20wg-1080p rev 2.6
9 x 470μF , 1 x 100μF, 1 x 22μF, 1 x 10μF

Evo rev 2.8:

x20wg-1080p rev 2.8
6 x 1000μF , 4 x 470μF, 1 x 100μF, 1 x 22μF 1 x 10μF

Razlike su zaokružene plavom bojom. Čini se da moja ploča koristi niže ocijenjene kondenzatore, nedostaje jedan, a mikročip izgleda malo drugačije. Slike su na cijelim pločama.

Pokušavajući napisati odgovor za vas, shvatio sam da postoji mnogo podataka koje nam ovdje niste rekli. Odgovorio sam s puno pretpostavki, ali morat ćete reći više o tome na što su kondenzatori spojeni prije nego što vam zaista možemo reći što trebate učiniti.
Ti BFC od 470u / 1000u obično su poklopci filtera i obično je u redu tamo koristiti veći kapacitet, vjerojatno poželjno jer veći kapacitet obično znači manje mreškanja i buke.Kladim se da su moji najniži dolari sklopovi na Rev. 2.6 i 2.8 ovdje uglavnom isti, pa bi tamo trebalo biti bezazleno koristiti kapice od 1000uF.Međutim, trebali biste dobiti tipove s niskim ESR-om ocijenjenim na 105 Celzijevih stupnjeva, jer je visoki ESR taj koji je zagrijavao kape.A budući da ste već u tome, možete pokušati zamijeniti sve te BFC-ove koristeći kvalitetne dijelove marke.
Pet odgovori:
Kellenjb
2011-06-23 22:34:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

IC na koji ukazujete je stereo pojačalo snage 3 W (ili možda 2x 2 W).

Ono u rev. 2.6 je SM7496L, koji teško pronalazim informacije o, ali u osnovi je to ista stvar kao što je rev 2.8, samo je različita proizvodnja, pa je vjerojatno sigurno pretpostaviti da bi krug trebao biti isti oko njih. To znači da bi na nju trebalo sigurno staviti veću vrijednost kapacitivnosti.

Za skupinu od 3 osobe kojima nedostaje jedan, čini se da su oni pored nečega što je vjerojatno regulator napona s velikom toplinskom potonuti na njemu. Ako je to slučaj, pročitajte odgovore na ovo pitanje Veličine kondenzatora za regulator 7805

Za ostala 2 kondenzatora izgleda da bi se mogli koristiti s 2 diode ili može biti i za regulator napona.

Adam Lawrence
2011-06-23 23:21:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Važno je uzeti u obzir "vrstu" kondenzatora s kojim namjeravate zamijeniti. Trebali biste potražiti specifikacije dijela koji želite zamijeniti i uvjeriti se da je vaša zamjena usporediva u pogledu ESR, struje mreškanja i nazivnog vijeka trajanja. Ako nehotice zamijenite kondenzator opće namjene (koji obično ima talasanje na 120Hz, a često ne navodi ESR), gdje je bio kondenzator s malim talasom ESR-a, koji ima talasanje obično na 100kHz i navedite ESR), potencijalno vas očekuje smrdljivo iznenađenje ...

Ne bi li ovo najvjerojatnije "samo" smanjilo životni vijek? "potencijalno će vas čekati smrdljivo iznenađenje" zvuči pomalo pretjerano. Može li neoptimalna ocjena ESR / mreškanja doista uzrokovati toliko vrućine?
Apsolutno. Čepovi visokog mreškanja često su ocijenjeni na nekoliko pojačala na 100kHz. GP kapice su ocijenjene za nižu struju koja značajno smanjuje na visokim frekvencijama komutacijskog pretvarača. Dovoljno jako zagrijavanje može dovesti do odzračivanja za nekoliko sati ili manje.
Marquis of Lorne
2013-03-16 16:13:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako je kapacitet između transformatora i ispravljača, trebate uzeti u obzir kut provođenja na transformatoru. Više C znači manji kut, znači veće struje punjenja, veći stres na ispravljaču, pa je potrebna veća struja; a kraći radni ciklus također znači da će se više energije rasipati kao magnetizam tijekom isključenog ciklusa, dakle više magnetizma, pa će više magnetskog zujanja biti povezano u krug indukcijom, a ne vođenjem, ... a transformator je mogao biti samo dizajniran s određenim skupom ovih parametara na umu. Mala povećanja mogu biti sigurna, a velika ne.

Joe
2011-06-23 21:39:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kondenzator gotovo uvijek možete zamijeniti kondenzatorom višeg napona. To je ograničavajući faktor kondenzatora zbog napona dielektričnog proboja koje je odabrao proizvođač.

Varirajući kapaciteti postaju malo zapetljaniji. Ako se svojstvo kapacitivnosti koristi za filtriranje napajanja, tada je u redu povećati vrijednost.

Provjerio bih da su svi tragovi jednaki i da su sve komponente iste. Ako je tako, čini se da su zaključili da su mu potrebne veće vrijednosti. To bi mogao biti razlog što vam je kapa uopće zakazala.

Oprostite, zapravo govorim o μF, a ne o naponu. Što misliš o tome?
@Louis - uredio sam svoj odgovor. Samo savjet o terminologiji, "ocijenjeno" je općenito ideja o tome koliko komponenta može podnijeti. Za otpore, "ocijenjeno" je u vatima. Za kondenzatore "nazivni" je općenito volti. Ono što tražite su kondenzatori veće vrijednosti, a ne kondenzatori veće vrijednosti.
Hvala, uredio sam naslov. Nemam ploču rev ​​2.8, pa ne mogu provjeriti tragove. Valjda ću samo zamijeniti lošu kapu.
"Ako se svojstvo kapacitivnosti koristi za filtriranje, tada je u redu povećati vrijednost." Ne ako je važna granična frekvencija filtra.
Točno, u ovom sam slučaju govorio o filtriranju napajanja. Trebao sam biti jasniji.
Thomas O
2011-06-24 00:02:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Predajem sljedeću sliku. Instalirao sam zaštitni poklopac matične ploče od 1500µF 6.3V u proizvod koji zahtijeva kapicu od 6000µF 6.3V. Bio je prevelik, pa sam ga montirao vodoravno: D, dodajući vruće ljepilo da ga učvrstim.

enter image description here

U redu je.

Predmetni je proizvod adventski mrežni mrežni adapter. Dobila sam paket od dvoje. Prvi je umro nakon 3 mjeseca, a drugi nakon 5 mjeseci, što je smiješno loše. U oba slučaja potpuno je ista kapica umrla. Proizvodi su bili novi u kutiji, ali sjedili su oko 6 mjeseci. Obje su sada popravljene novim kapicama i izvrsno rade.

To što je to radilo u vašoj aplikaciji ne znači da će raditi i u njegovoj. Koristeći ovaj [post na blogu] (http://blog.serverfault.com/post/press-the-green-button-twice/) kao referencu, vi im samo kažete da "pritisnu zeleni gumb". Samo zato što pritiskom na zeleni gumb možete riješiti problem, to ne znači dobar odgovor.
@Kellenjb Naravno; Nisam rekao da će to raditi kod njega, ali pokazao sam da je za napajanje to moguće.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...