Pitanje:
Razlika između MISO / MOSI i TxD / RxD
user18118
2013-01-24 08:45:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koja je razlika između USART i SPI? Postoje [TXD / RXD] za USART i [MISO / MOSI / SCK / SS] za SPI. Znam da je SPI sinkroni protokol, ali USART je hardver. Ali, koja je razlika između sinkronog dijela USART-a i hardvera?

USART koji radi u sinkronom načinu rada nije nužno u potpunosti nekompatibilan sa SPI-jem, no asinkroni je način potpuno drugačiji, jer se vrijeme mora oporaviti iz podataka jer se ne šalje zaseban sat.
Tri odgovori:
user3624
2013-01-24 09:07:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

USART je uređaj (ili periferni uređaj). SPI je standardni način povezivanja stvari.

USART je skraćenica od Univerzalni sinkroni / asinkroni prijemnik / odašiljač i osnovna je stvar koja vam treba ako želite prenositi putem RS-232.422 / 485 / itd. Sinkroni dio USART-a ne koristi se vrlo često, a ponekad je ta funkcionalnost izostavljena iz uređaja - i tada se naziva UART (izgovara se You-Art).

USARTs (s odgovarajućim RS-232 / itd. Vozač / prijamnik) uglavnom se koriste za razgovor s uređajima putem kabela. Ponekad se koriste za razgovor između uređaja na istoj PCB-u ili unutar istog okvira, ali mnogo je češći razgovor s drugim uređajem putem kabela.

SPI, serijsko periferno sučelje Autobus, potpuno je drugačija stvar od USART-a. SPI se uglavnom koristi za razgovor s uređajima na istoj PCB-u ili u istoj kutiji. Na primjer, MCU koji razgovara s digitalnim temperaturnim senzorom. Gotovo se nikad ne koristi razgovor putem kabela, od kutije do kutije.

Lijepa stvar kod SPI-a je što je super jednostavan, a uređaji koji koriste SPI ne moraju biti MCU-ovi. USART-ovi gotovo uvijek zahtijevaju da se neka vrsta MCU-a nalaze na oba kraja komunikacijske veze. Ali USART-ovi se mogu povezati s manje žica na veće udaljenosti.

Chetan Bhargava
2013-01-24 10:45:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Postoji Sinkronizacija

UART je asinkrona - To znači da komunikacija ne prati signal sata. Povezuju se samo podatkovni signali, zajedno s ponekad opcijskim signalima za kontrolu protoka (RTS, CTS, DTR, DSR, itd.). UART može biti full duplex ili half duplex. RxD prenosi podatke s DCE na DTE. TxD prenosi podatke s DTE na DCE. UART je također veza točka-točka, na cijeloj je vezi jedan predajnik i jedan prijemnik.
UART Connection

SPI je Sinkroni - To znači da signal sata prati podatkovni signal. MOSI - Master Out Slave In; MISO - Master In Slave Out; SCK - signal sata od glavnog prema podređenom; SS - Slave Select signal odabire slave uređaje. SPI je sabirnica i može imati više uređaja na sabirnici. Zbog prisutnog signala takta, SPI se može upravljati brže od UART-a.
SPI Connection

Akhil
2013-03-06 17:34:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sinkroni (U * S * ART) se rijetko koristi. Kad je, zapravo je prilično sličan SPI-u. U stvari, mnogi mikrokontroleri nazivaju (jedan od) sinkroni način rada, način SPI. Neki su primjeri ovdje i ovdje.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...