Pitanje:
Zašto se u referentnom dizajnu TI-a gnd 1 i gnd2 izolatora spajaju kapom?
tommy
2016-02-01 11:32:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

enter image description here

U ovom su krugu gnd1 i gnd2 povezani kapom c27, zašto?

Odakle ti to?Tehnički list ne pokazuje da je potreban takav kondenzator.http://www.ti.com/lit/ds/symlink/iso7141cc.pdf
@Passerby: nije u tehničkom listu, ali to sam vidio u većini dizajna temeljenih na izolaciji, pokušavajući otkriti točne razloge, iako se koristi za spajanje struja pulsirajuće buke s jednog tla na drugo.
Jeste li pročitali bilješku o aplikaciji i ako je spominju?Vjerojatno se radi o kapacitivnoj sprezi dva razloga, napon koji se razlikuje između njih ne može biti neograničen, možda koriste ovu kapu za referencu na potencijal GND2.
Čudno, bijeli listovi TI-a na mješovitom uzemljenju signala također ih ne prikazuju.http://www.ti.com/lit/an/slyt499/slyt499.pdf http://www.ti.com/lit/an/slyt512/slyt512.pdf
Provjerite primjer na stranici 2 napomene o aplikaciji.http://www.analog.com/media/en/reference-design-documentation/reference-designs/CN0159.pdf
Jedan odgovor:
Spehro Pefhany
2016-02-01 12:15:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

To zapravo nije povezano s izolatorom - ali obično biste koristili DC-DC pretvarač s takvim izolatorom, a kondenzator je obično potreban za provođenje komutacijske buke s napajanja sklopnog napajanja natrag na ulaz.

Uredi: Pogledajte dokument "Cantrell, Mark. Napomena o primjeni AN-0971, Preporuke za kontrolu zračenih emisija pomoću isoPower uređaja. Analogni uređaji." na koji se odnosi poleđina dokumenta koji je povezan s AKR-om - oni koriste izraz "kapacitivni kapacitet", jer spaja ("šavove") dvije izolirane zemaljske ravnine za RF. Imajte na umu da je kondenzator jednostruki kvar izolacijske barijere, pa mora biti sigurnosno ocijenjen tip kao što je Y, ako bi kršenje izolacijske barijere moglo dovesti do sigurnosnih problema.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...