Pitanje:
Koji je najbolji, čisti način spajanja žice
user55711
2012-06-06 09:17:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Instaliram CCTV kamere i koristim adapter 3A za napajanje kamera, ali imam vrlo neuredne rezultate kada pokušavam spojiti vrlo male žice električnom trakom.

Postoji li bilo koji čisti način za sve ovo? Na primjer, kako mogu spojiti žice 3 kabela za napajanje? Također, kako spojiti audio / video vod u normalne žice? Jako mi je teško prvo presjeći A / V kabel, a zatim ih spojiti pomoću trake.

Želim napraviti nešto poput ovog, ali nije tako čisto. Izgleda neuredno s trakom.

Žičane matice su još jedna mogućnost, iako se obično koriste i prikladnije su za izmjeničnu primjenu pomoću deblje žice.
Dva odgovori:
kevlar1818
2012-06-06 18:10:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja bih lemio žice zajedno, a zatim koristio cijevi hladnjaka da pokrijem spoj i pomognem da stvari izgledaju uredno i uredno.

Nisam siguran koliko znate, pa ću samo nastaviti ...

Lem je napravljen za spajanje električnih kontakata i čini trajnu vezu. Za zagrijavanje lema potrebno vam je lemilo. Osnovni pristup je držati glačalo na dvije (ili više) žica za spajanje, a zatim na grijani spoj nanijeti lem. Lem se brzo otopi i još brže stvrdne nakon što skinete glačalo. To je super osnovni opis, a na webu postoji mnoštvo tutorijala za lemljenje koje možete potražiti ako trebate pomoć.

Heatshrink zvuči poput onoga što želite ako je traka za struju "previše neuredna". Njime u osnovi pokrivate spojene žice, a zatim vrućim zrakom (putem preradne stanice za vrući zrak ili samo sušilom za kosu) skupite cijevi oko žica.

Ne zaboravite navući cijev za skupljanje topline preko jednog od krajeva žice * prije nego što spojite lem. Za razliku od trake, na kontinuiranu žicu ne možete primijeniti termoskupljajuće cijevi. (Unatoč ovom upozorenju, kladim se da ćete barem jednom zaboraviti i da ćete morati otvoriti zglob i ponoviti ga). To mi se naravno nikad nije dogodilo ;-) Ne, to nikada ne bih učinio ...
Ne znam je li to prihvaćen način, ali kada spajam tri žice, najlakše je prvo spojiti dvije, a zatim treću žicu kalajiti i zalemiti na prethodni par. Da, i stavite skupljajuću cijev prvo preko para žica ili pojedinačne žice! Prvu preporučujem jer ne biste voljeli staviti steznu cijev preko jedne žice, da biste ustanovili da je poslije ne možete navući preko spoja!
embedded.kyle
2012-06-06 18:29:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Osobno bih pristao na odgovor @ kevlar1818. To je najčišća i najpouzdanija veza koju možete dobiti. Ali ako niste tip lemljenja, možete upotrijebiti spojnicu za spajanje kundaka.

http://www.wiringproducts.com/contents/en-us/d47_butt_splice_connectors.html

Pređe za stražnjicu može biti prilično dobro i valjan je način da se to učini, ali trebate imati na umu da vam zaista treba odgovarajuća oprema da biste ih dobro izveli. Ako razmišljate o cijeđenju škripcem ili parom kliješta, zaboravite to i napravite lemni spoj. Kukice nisu za prosječnog hobista.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...