Pitanje:
Zašto se izlaz 555 timera mijenja na temelju opterećenja?
Ravi
2012-06-19 04:53:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Imam 555 postavljanje timera u stabilnom načinu rada, s frekvencijom od oko 1Hz, koju sam izmjerio i provjerio bez opterećenja. Iz znatiželje sam spojio 8-omski zvučnik očekujući da neću ništa čuti. Međutim, čuo sam ton i kad sam gledao signal na opsegu, frekvencija je bila oko 1,4 KHz. Kako se frekvencija može ovako promijeniti kad imam opterećenje?

schematic enter image description here

Ažuriranje:

@ s3c: Dodao sam otpor serije 47 oma na izlaz 555 i ponovno izmjerio signale. Ne vidim više neobične izlaze od 1,4 kHz. Izlaz 555 izgleda normalno (žuti trag opsega). Treba li ulaz zvučnika (plavi trag) biti izmjenična verzija, smanjenog napona izlaza 555?

Možete li potvrditi izlaz opsega sa i bez opterećenja? Također možete objaviti kompletnu shemu? Jeste li ovo sagradili na ploči?
Upravo sam priložio shemu. Imat ću pristup opsegu za nekoliko dana i objavit ću valne oblike. Da, ovo je sagrađeno na ploči.
Ne trebate smanjivati ​​napon, već samo struju. Ovisi o tome što pokušavate učiniti, ali ne vidim stvarnu potrebu za spajanjem zvučnika u ovoj aplikaciji.
Serijski otpornik za ograničavanje struje smanjuje napon vidljiv na zvučniku. I mislio sam da će AC sprega spriječiti da glasovna zavojnica bude pristrana u jednom smjeru.
Dva odgovori:
s3c
2012-06-19 08:18:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

555 je ocijenjen samo na oko 200mA ulaza / izlaza, pretpostavljam da izlazna struja kroz vaš 8-omski zvučnik povlači napon dovoljno nisko da se vijak za vrijeme svog rada. Pokušajte s manjim opterećenjem i pogledajte što ćete dobiti (20 mA ili tako malo, pa pokušajte s otpornikom od 300 Ohma).

Ako vam treba više soka, upotrijebite 555 za pogon tranzistora.

dorian stonehouse
2015-10-25 05:40:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mislim da bi bilo poželjno koristiti međuspremnik između 555 i tereta, jer ovi čipovi ne mogu izravno pokretati sva opterećenja. Jednom sam pokušao upravljati relejem slabe struje koristeći ovaj uređaj i nije uspio napajati struju. Jednom kada upotrijebite međuspremnik, problemi stabilnosti frekvencije koje ste spomenuli trebali bi nestati.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...