Pitanje:
Što je zapravo kratki spoj?
MrAP
2016-12-19 02:56:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U mojoj knjizi nema objašnjenja fraze kratki spoj, ali na mnogim mjestima autor ju je koristio.Proguglao sam ga.Neki to objašnjavaju kao protok naboja duž velike razlike potencijala, dok ga drugi objašnjavaju kao protok naboja duž puta niskog otpora.Što je zapravo kratki spoj?Objašnjenje zajedno sa dijagramom bilo bi vrlo korisno.

https://en.wikipedia.org/wiki/Short_circuit
Nula ohmska veza između jednog ili više entiteta kruga.
@Chu U teoriji da.U stvarnosti je to obično _ stvarno blizu_ nultog otpora.Iako bi bilo zabavno vidjeti istinski i idealni kratki spoj s nultim otporom.:)
Kupac tehničaru: "Nemojte samo stajati i govoriti" kratki spoj "! Produžite!"
To je slučaj kada netko spaja obje bijele žice na jedan terminal prekidača, a obje crne žice na drugi.(vidio sam da se to jednom dogodilo)
Kratki spoj je put koji struja vodi kao prečac.Zašto se mučiti s tim motorom ako umjesto toga mogu prolaziti kroz onu bakrenu žicu?
Glasalo protiv, jer nisu prikazani ni najosnovniji istraživački napori.
@LightnessRacesinOrbit Pitanje nije toliko glupo koliko se čini.Izraz "kratki spoj" malo je preopterećen u elektrotehnici i koncepti koje on prenosi nisu toliko očiti ako se dublje zađe u teoriju.To je jedan od onih koncepata koji mnogi udžbenici daju gotovo zdravo za gotovo, ali može zadati glavobolju kad se čovjek počne drobiti.
@LorenzoDonati: Nisam rekao da je to glupo pitanje, rekao sam da nije prikazan nikakav istraživački napor, što smatram istinitim.
@LightnessRacesinOrbit Mislim da niste pravilno pročitali detalje pitanja.Rekao sam da sam pretraživao mnoge web stranice, ali svugdje postoje neslaganja.
To je problem s kratkim spojevima, oni ne traju dugo.
Sedam odgovori:
Majenko
2016-12-19 03:02:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U jednostavnom i praktičnom smislu, kratki spoj je neželjeni ili nenamjerni put kojim struja može ići i koji zaobilazi rute kojima zapravo želite.

Ovo je obično put niskog otpora između dvije točke različitog potencijala.

Na primjer:

schematic

simuliraj ovaj sklop - Shema je izrađena pomoću CircuitLab

U lijevom jednostavnom LED krugu oko kruga teče nešto više od 6 mA.Stvorite kratki spoj, predstavljen vrlo malim otporom (nijedna žica nije savršen 0 Ω vodič) i 5000 A želi pokušati proći kroz njega.To su loše vijesti za bateriju.Baterija bi mogla eksplodirati.Ono što je sigurno, međutim, unutarnji otpor baterije ograničit će struju koja može postojati i vidjet će se veliki pad napona na stezaljkama baterije zbog čega će cijeli krug prestati funkcionirati.

Ako su potencijali na putu jednaki, otpor ostaje nizak, hoće li onda biti poznat i kao kratki spoj i hoće li u tom slučaju biti struje?
Ako nema razlike u potencijalu, tada ne može teći struja.Struja između razlika u potencijalu.
Što ako postavimo otpor i razliku potencijala na 0? Neće li naboj teći (I = 0/0)?
@MrAP 0/0 je nedefinirana vrijednost.Zapravo u ovom slučaju to može biti bilo koja vrijednost.Gledajući Ohmov zakon na drugi način, za otpor '0' ohma, na njemu će biti 0V bez obzira na struju: \ $ V = IR = I \ times0 = 0 \ $ vrijedi za bilo koju vrijednost I.
Možete li dodati dobar dijagram za kratke spojeve?
-1
Dodane sheme.
Zaslužuje +1 za samo sondu "On Fire"
@MrAP: * "Što ako postavimo otpor i razliku potencijala na 0?" * - To je slično pitanju "Što se događa kada se sudare dvije točkaste čestice?"_ (PE jednadžba kaže da oboje dobivaju beskonačnu brzinu) _.Pravi odgovor na oba pitanja je "naše jednadžbe ne rade, ali to je u redu jer je takva situacija u stvarnom svijetu nemoguća"
Mislim da biste trebali samo dodati unutarnji otpor baterije krugu.Zadržavanje 6,38 mA na predviđenom putu ne čini se realnim.
... može dovesti do toga da se pogrešno shvati kao uputa za eksperiment: "Dodaj LED i otpornik od 470 Ohm, gotovo. Dodajte otpornik od 1 mOhm, gotovo. Zapalite bateriju, gotovo. Dodajte bateriju (u plamenu), gotovo."
/ slažem se s korisnikom23013 5000A bi se pojavio samo kada je napon baterije 0, što bi pretpostavilo da je izvor napona idealan - ali idealan izvor napona jednostavno * ne bi zapalio *;Rekao bih da je ovdje vrijedno spomenuti Rint, jer on u nekim situacijama zapravo sprječava bilo kakvu ozbiljnu štetu čak i od potpunog kratkog spoja Rload.
Vatrena baterija pretpostavlja da svi vodiči mogu nositi 5000A.PCB / žice mogu prije izgorjeti prije nego što sama baterija proradi.
@Lundin ako vodič ne može podnijeti struju, umjesto toga treba biti označen kao 'osigurač'.Slično tome, baterija koja se zapali trebala bi biti označena "zapaljivim uređajem".Dakle, sva elektronika je ilegalna.
Zanima me je li netko zapravo pročitao posljednji odlomak odgovora.Po komentarima valjda ne.
@BlueRaja-DannyPflughoeft: Što se događa ako i otpor i potencijalnu razliku postavimo na 0?Prvi zadatak: Zamislite da je komad bakrene žice idealan supravodič.Drugi zadatak: Neka leži na stolu.Voila, struja ne teče.Gadno objašnjenje može biti: Tvrdu nulu (stvarni napon) dijelite s mekom nulom (idealizirani otpor).
@Majenko Samo glupost: "Strujanje struje između razlika u potencijalu."Pa, isključujući kutni slučaj idealnih vodiča, tj. "Stvarnih" kratkih spojeva, gdje je otpor zapravo nula.V = R * I, ako je R nula, bilo koja količina struje može teći i dalje nemamo pad napona.Drugim riječima, idealnim vodičima nije potreban napon na njima da bi podržali protok struje.
@LorenzoDonati Osim naravno činjenice da oni ne postoje.Ne postoji "idealno" ništa.Čak i superprovodnici nisu idealni vodiči (iako se približavaju).
@Majenko Naravno da idealne stvari ne postoje * fizički *.Ipak su korisni.Sve je u modelima koje koristimo i u tome koliko dobro želimo modelirati fizičke pojave.Idealni vodiči * postoje kao modeli *, budući da su sve one crte koje nacrtamo u shematskim spojnim komponentama * idealni vodiči, jer obično (barem u približnom 1. redoslijedu) nije nas briga za otpore staza PCB-a ili vezežice.
@LorenzoDonati Međutim, oni u stvarnosti imaju otpor, pa stoga postoji potencijalna razlika među njima.Približavanje dizajnu sklopa je jedno.Potpuno je opisano kako teče struja.Osim toga - ako idealni vodič postavite preko idealnog izvora napona, napon na njemu bit će 0 bez obzira na napon izvora, pa je I = V / R = 0/0 = 0. Dakle, nema struje, nema napona i vjerojatnonema ni svemira jer ste ga upravo slomili;)
@Majenko Naravno da je to problem idealnih modela!Svi su lijepi i zabavni i lako ih je razumjeti ... sve dok ne shvatite da bi, da postoje, raznijeli svemir!:-D
@Majenko, Ponovo "eksplodiraj" Jeste li ozbiljni?Praktično govoreći, događa li se to u stvarnom svijetu ili bi se sigurnosna mreža aktivirala?
@Pacerier Da.Samo pitajte Samsung.
Cort Ammon
2016-12-19 04:07:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ovo je kratki spoj:

Johnny Five!

Dobro, to sam stvarno želio zatajiti. Da vidimo možemo li odgovoriti na vaše pitanje ostatkom prostora.

Kratki spoj je veza između dva elementa koja niste namjeravali spojiti. U većini slučajeva takvo je ponašanje krajnje neočekivano i ima tendenciju uzrokovati nepravilno ponašanje vašeg kruga.

Jedan od najčešćih kratkih spojeva je žica koja spaja dvije točke koje se vode do fiksnog potencijala između njih (poput dva zuba zidne utičnice od 120 V koje pokreće generator u elektroenergetskoj tvrtki da ostane 120V AC odvojeno). U tim je slučajevima rezultat obično spektakularan i uključuje sekundarne učinke. Na primjer, ako žicu stavite preko zidne utičnice od 120 V, vrlo brzo ćete saznati da ta žica nije imala otpor 0ohm, poput idealne žice, već je imala vrlo mali otpor (0,001ohm ili slično), i sada dopušta da kroz njega teče ogromna količina struje ... barem dok se ne zagrije i otopi!

Najvažnija stvar kod kratkih spojeva je da oni uvijek uključuju neku neželjenu fazu kruga. Možda imate računalno napajanje koje generira 5V signal pomoću tranzistora. Sad oboje znamo da su tranzistori nesavršeni i postoje neki sekundarni efekti, ali proizvođači napajanja ulažu velike napore kako bi te učinke sveli na minimum, tako da vi i ja možemo samo reći "oh, ova žica isporučuje 5V!" Kada koristite žicu za spajanje ovog na masu (0V), stvaramo kratki spoj. Da ste ovo napajanje modelirali kao savršen generator napona od 5 V, vidjeli biste da jednadžbe jednostavno ne rade. 0V i 5V liniju ne možete povezati idealnom žicom, jer žica može biti samo na jednom naponu. Više ne možemo modelirati napajanje kao idealan izvor napona.

Što će se dogoditi, tranzistori u napajanju počet će ograničavati struju.Tipično je ovo ograničenje vrlo visoko i može biti dovoljno visoko da započne pregrijavanje tranzistora.To može učiniti sve vrste gadnih stvari (poput stapanja lemova), a rezultat toga može biti neuspjeh napajanja!

Prikazani robot naziva se "broj pet" ili "Johnny 5".
Možete li mi objasniti sliku koju ste dali?
@MrAP Glavni je lik iz emisije "Kratki spoj".
Kratki spoj @mrap niz je filmova iz 19-ih 80-ih, čiji je glavni lik vladin bot koji je stekao osjećaj i pobjegao.Smiješni filmovi.
https://www.youtube.com/watch?v=WjeptaI2T8E
+1 zbog šale koju sam očajnički želio napraviti, ali nisam mogao bez komentara ili neozbiljnog odgovora.
S žicom preko zidne utičnice, očekivao bih da će se aktivirati prekidač.Napokon, tome i služi ...
@Jasper Da, postoji onaj prekidač.Nisam znala koliko duboko želim ući u to.Ako 8AWG žicu prebacite preko zidne utičnice, u pravu ste da će se automatski isključiti prekidač.Ako stavite 20AWG, on se može otopiti prije nego što se prekidač isključi.(vidi također: elektrolučno zavarivanje za lutke. I pod tim mislim na "lutke")
Passerby
2016-12-19 03:20:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kratki spoj je specifična vrsta paralelnog kruga kod kojeg na povezanosti bilo koja dva zadana čvora kruga postoji znatno niži otpor u usporedbi s druga dva.

U ovom slučaju, budući da bi napon trebao biti jednak na dva čvora, otpor svakog puta paralelnog kruga podijelit će ukupnu struju kroz njih.Budući da jedan put ima vrlo vrlo mali otpor, glavnina struje proći će tim putem.To često uskraćuje bilo koji drugi put bilo koje značajne struje za najpraktičniju upotrebu.

tj.Motor od 100 ohma paralelno s otpornikom od 0,01 ohma bit će kratki spoj.Otpornik 0,01 paralelno s otpornikom 0,01 neće se smatrati kratkim spojem, jer su dva otpora prilično slična.Imajte na umu da je žica samo nesavršeni vodič s određenim otporom koji je tipično u jednoznačnom ili donjem dijelu znamenke.

+1.Kao drugi primjer, razmotrite pristranski krug koji pomoću otpornika od 100MOhm - čak i nešto na 10kOhm može se smatrati kratkim spojem.
@Passerby, zašto "U ovom slučaju, jer bi napon trebao biti jednak na dva čvora"?
Peter Bennett
2016-12-19 03:02:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kratki spoj je jednostavno neželjena veza između dviju točaka u krugu.Ova neželjena veza obično će na neki način prouzročiti loše ponašanje.

Neželjeno?Samo ponekad.
@passerby se obično naziva zatvorenim ako se želi
Zanimljivo opažanje, može li kratki spoj biti * tražena * veza?Jednom sam pokušavao (nepromišljeno) dijagnosticirati neispravni pokretački motor s malo multimetra.Korodiranu spojnicu između akumulatora i ožičenja vozila premoštio sam sondom za mjerenje (tj. Spojio nedostaje)Struja motora isparila je sondu mjerača.
@nigel222 namjerni kratki naziv ponekad se naziva 'scotch' - na pr.na VN linija odvojena zbog rada na njoj, viski se postavlja između zemlje i VN, tako da će se krug isključiti ako se netko nehotice ponovno uključi.
@nigel222, da, google "kružni krug" - metoda koja u nuždi aktivno žrtvuje neke jeftine dijelove (osigurač) namjernim stavljanjem tvrdog kratkog spoja na tračnicu kako bi zaštitila vrijednije krugove.
@PeteKirkham Ne treba miješati sa [Scotchlok konektorima] (http://solutions.3m.com/wps/portal/3M/en_US/EMDCI/Home/Products/ProductCatalog/~/Electrical-Commercial-Industrial-Products-Catalog/Electrical-Žica-konektori-i-alati / izolacija-pomak-konektori-i-alati / 3M-Scotchlok-IDC-konektori-za-električne-aplikacije /? N = 5430181 + 3294857497 & rt = r3).
@AndrewMorton ili bilo što drugo što započinje s "scotchom" - za njih sam saznao samo zato što na peronu na željezničkoj stanici u Glasgowu Central postoji velika kutija s napisima "scotches" i nisam mislio da je to vjerojatno vitrina za viski.
supercat
2017-01-07 02:52:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kratki spoj je obično put od napajanja do njegovog povratka, čiji je otpor mali u odnosu na efektivni serijski otpor napajanja i žica koje ga povezuju.

Ako se napajanje ponaša kao otpor u seriji s konstantnim naponom, tada će se količina snage koja se crpi iz napajanja povećavati kako opadanje opterećenja opada, ali udio opskrbne snage koji dostigne opterećenje povećat će se kakootpor opterećenja raste.Ti će se učinci uravnotežiti kada se otpor opterećenja podudara s otporom na strani opskrbe.

Ako je otpor opterećenja mali u odnosu na otpor na strani napajanja, iz napajanja će se izvući velika snaga, ali vrlo malo toga zapravo će doći do opterećenja.Uobičajena osobina kratkih spojeva je da će količina snage koju korisno koristi mali krug općenito biti daleko ispod one snage koja bi se mogla postići da je otpor opterećenja veći.

Tom Bridgeville
2016-12-19 08:00:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako govorite o svojoj kući, primijetit ćete da su vaši prekidači procijenjeni na, na primjer, 10 ampera, 20 ampera i 100 ampera za glavne prekidače.

Sve što priključite da kažete da krug od 10 ampera ne smije vući više od 10 ampera, ili će to, naravno, isključiti prekidač. Ako pogledate uređaj koji priključujete, vjerojatno će vam reći koliko struje crpi, na primjer, radio može povući 2,5 ampera. Radio je opterećenje, a električni potencijali (120 V ili ponekad označeni kao 117 V ili 110 V) na utičnici isporučuju struju kroz opterećenje, odnosno kroz otpornik koji ograničava struju.

Na trenutak zaboravite da se izmjenični otpor mora izračunati uzimajući u obzir kapacitet, induktivitet I otpor. AC otpor naziva se impedancija, ali samo pretpostavimo da je opterećenje radija otporno. Vuče 2,5 ampera, ali ako sada isključite taj radio i zataknete jedan komad žice u utičnicu, spajajući tako vruću i neutralnu struju, struja će pucati do beskonačnosti (ili možda tisuće ampera) jer postoji gotovo neizmjerno otpor u tom malom komadu žice. Prekidač se aktivira zbog ove velike struje.
Komadić žice je izravni kratki spoj koji nikad ne želite učiniti. I, pretpostavimo da komponenta unutar radija izgubi otpornu kvalitetu i pretvori se u komad žice, eto, imate kratki spoj unutar radija i prekidač od 10 A. Jedno jedinstveno svojstvo žarulje je da je možete smatrati "komadom žice" (niti), ali nalazi se u zavojnici (pažljivo pogledajte nit, nije ravna, ali je namotana) koja daje induktivitet koji ograničava struju, slično na otpornik, ali se također razlikuje od otpornika, a također je nit unutar vakuuma koji ne daje kisik, pa nit "gori", ali traje dugo.

Induktivitet niti žarulje je zanemariv: http://electronics.stackexchange.com/questions/41587/why-are-lightbulbs-considered-resistive-load.Žarulje zapravo imaju vrlo visoku startnu struju, ona traje samo djelić ciklusa.
Suraj Khutale
2016-12-19 13:48:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kratki spoj je jednostavno veza niskog otpora između dva vodiča koja napajaju bilo koji krug električnom energijom.To rezultira pretjeranim protokom struje u izvoru struje kroz "kratki spoj", a može čak dovesti i do uništenja izvora energije.Ako je osigurač u opskrbnom krugu, on će obaviti svoj posao i pregorjeti, otvarajući krug i zaustavljajući strujni tok.

Kratki spoj može biti u istosmjernom ili izmjeničnom (DC ili AC) krugu.Ako se radi o akumulatoru koji ima kratki spoj, baterija će se vrlo brzo isprazniti i zagrijati zbog velikog protoka struje.

Kratki spojevi mogu proizvesti vrlo visoke temperature zbog velikog rasipanja snage u krugu.Ako se napunjeni visokonaponski kondenzator kratko spoji tankom žicom, rezultirajuća ogromna disipacija struje i snage prouzročit će da žica stvarno eksplodira.

Ponovo "uzrokujte uništavanje izvora napajanja" Zašto?


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...