Pitanje:
Vozite li udar 12V na vrata od 3V3 BeagleBone?
mr_schlomo
2012-06-27 07:17:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pokušavam kontrolirati elektroničku bravu na vrata od 12 V s mog 3V3 BeagleBonea.

Evo dijagrama mog kruga:

Simple Circuit Diagram

Mojem krugu vjerojatno treba neka vrsta NPN tranzisora, ali nisam siguran koji bi radio. Također, budući da je blokada udara solenoid, trebam li diode / drugu zaštitu u svom krugu kako bih spriječio prenapon / druge loše stvari?

Hvala. Vaša pomoć je vrlo cijenjena!

Ne znam koji je vaš izvor napajanja za Beaglebone, ali vjerojatno bih koristio zasebnu opskrbu za solenoid. BB ima / treba snagu na razini informacija, a ne snagu mehaničkih stvari. Zašto to forsirati? Osim toga, možda ćete moći izbjeći potrebu za pojačanim krugom. Niti solenoidu nije potrebna visoko regulirana snaga uz precizno odstupanje. Da, obrnuto spojena zaštitna dioda preko solenoida kako bi se riješila trzaja kad se struja ukloni i njezino magnetsko polje kolabira uvijek je dobra ideja. (Na vaše pitanje o tranzistoru odgovorit će bolje kvalificirane osobe.)
Imate li na raspolaganju 12V? GPI01 preko 1k otpornika na bazu tranzistora. Emiter na zemlju. kolektor za udar na terminal 1 (bilo koji). 12V + do udarnog terminala 2. 1N400x dioda preko udarne zavojnice - Katoda = strana crte do =! 2V. Tranzistor BC337-40. Mnogi drugi rade, ali ako ih nemate, to je dobro kao i većina. Dostupno Digikey i w = drugdje.
Jedan odgovor:
stevenvh
2012-06-27 11:42:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Morat ćete spojiti bravu na strani kolektora tranzistora; uobičajeni kolektor kao što ste nacrtali ne radi.

enter image description here

BC337-40 koji je predložio Russell dobar je izbor; ima visoki \ $ H_ {FE} \ $ i može izvući do 500 mA.

Vašem napajanju treba malo pažnje. Trebate 12 V na 250 mA, to je 3 W. Ako imate pretvarač pojačanja s 85% učinkovitosti, trebat će vam više od 1 A od BB-a, a to je vjerojatno više nego što može pružiti. Definitivno previše ako ploču napajate putem USB-a. Bravu bih napajao iz zidne bradavice od 12 V / 1 A.

Toplo preporučujem ožičenje diode izravno na stezaljke brave, a ne na pločici tranzistora (za koju pretpostavljam da će biti na ili u blizini ploče BeagleBone).


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...