Pitanje:
Što održava mrežnu snagu na 60Hz?
Kyle
2011-12-21 06:21:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Što u elektrani održava snagu na solidnih 60Hz? Čini se da turbine ne mogu uvijek raditi potpuno istim brzinama, s obzirom na to da izgaranje ne daje uvijek potpuno istu temperaturu (moj otac radi u otpadu u energetici, zbog čega to i kažem).

Također, samo za hihotanje, što bi se dogodilo da se izmjenično napajanje na različitoj frekvenciji slučajno pusti u vodove?

Dva odgovori:
Russell McMahon
2011-12-21 06:43:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

"Mreža" drži sve zaključano, više ili manje.

Mrežna mreža naizmjenične struje je poput vrlo vrlo velikog zamašnjaka.
Pojedinačni alternatori priključeni na mrežu frekvencijski su zaključani na nju i ne može ga zamjetno gurnuti brže ili sporije.

Ako primijenite više snage na svoj lokalni alternator, on će kliziti u fazi u odnosu na frekvenciju mreže. Kliznite predaleko i klizite s ruba (apsolutno maksimum od faze od 90 stupnjeva izvan faze, manje u praksi) i slobodno trčanje u odnosu na mrežu. U tom trenutku to je utrka između impresivnih prekidača izbacivanja magnetskog luka i smrti alternatora. Breakeri obično pobjeđuju. Obično.

Čak i mali prekidač ili osigurač koji "ide" - recimo 100 kVA, može zvučati poput eksplozije bombe. Pitajte me kako znam ;-).

Ako dovoljno stanica previše pritisne ili povuče previše, ukupna frekvencija mreže polako će proklizavati. Centralna upravljačka stanica promatra ukupnu frekvenciju i prilagođava ukupnu snagu u odnosu na opterećenje kako bi frekvencija bila donekle stabilna. Mrežna frekvencija uspoređuje se sa standardnim dugoročnim i gura se prema potrebi. NIST je dobavljač vrhunske američke reference. Podsjećam da je potreba za sinkronizacijom cijele mreže uklonjena u posljednjih godinu dana.

Na poluvremenu u američkoj Superb-Owl kada je 100 milijuna Amerikanaca Amerike ustalo sa svojih mjesta i otišlo u skuhajte šalicu kave kontrolori elektrana koji su čekali ovaj trenutak terora stavite mrežu u način rada "obilazi struju, molim te" da prihvate pogodak. [[Izmišljam to o teroru, ALI vidjevši za to priliku ploču mreže, to je vjerojatno istina]].

Ako imate umjereno malu mrežu i unesete značajan postotak dodatne energije od drugdje putem npr. istosmjerne veze, a zatim umjetno napravite izmjeničnu struju od istosmjerne struje i upumpavate je u malu mrežu, možete slučajno mahnuti mreža također amo-tamo na vjetru, kao da je bilo. To se dogodilo Siciliji, koja se hrani iz Italije.

"Američka Super-sova kad 100 milijuna američkih Amerikanaca ustane sa svojih mjesta i odlazi skuhati kavu" ... To je zapravo vrlo veliko pitanje za vodovod i kanalizaciju. Poluvrijeme uz super zdjelu općenito je ono za što te komunalije određuju svoj sustav. Uvijek je lijepo podsjetiti ljude da privremene promjene mogu ubiti sustav jednako lako kao što to može dugoročni učinak.
@Kellenjb - ALI, nema +1 za izvrsnu Sovu, kojom ste uspjeli bez treptaja? :-) :-) :-)
Zamašnjak? Kakva uredna analogija! Sad kako znate da ti prekidači zvuče poput bombi?
Dajem +1 za Superb-Owl ....
Ali što sprečava pomicanje frekvencije cijelog sustava?
@Rocketmagnet - [NIST] (http://www.nist.gov/index.html), u konačnici. Primijetite moju gornju rečenicu - "Centralna upravljačka stanica promatra ukupnu frekvenciju i prilagođava ukupnu snagu u odnosu na opterećenje kako bi frekvencija bila donekle stabilna." Mrežna frekvencija se uspoređuje sa standardnim dugoročnim i gura se prema potrebi. NIST je dobavljač vrhunske američke reference. Podsjećam da je potreba za sinkronizacijom cijele mreže uklonjena u posljednjih godinu dana. Ne zvuči kao čudesna ideja.
Sjajan odgovor Russell, ali možete li pojasniti zašto je 60Hz? Je li ovo neka proizvoljna odluka NIST-a ili ima neko drugo značenje ?? hvala, J
@JackBoats To je novo pitanje, ali ono je povijesno, vraća se u rane dane glavne mreže. Viši je bolji u razumnoj mjeri za transformatore itd., A veći za rotacijske strojeve koji su korišteni (i koriste se) za njegovu izradu. Negdje prije toga Sumerani su zaključili da je 360 ​​dobar broj jer ima faktore 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9, 10, 12, 15, 18. Tako smo završili s 360 dana godina (uzrokovanih ne kraj zabave) (da ovdje ne spominjemo rezonantne orbite Marsa), 12 mjeseci, 30 dana, desetke, više .... Snaga od 60 Hz vjerojatno je donekle povezana (čimbenici: 2 3 4 5 6 10 12 15 20 30). ...
@JackBoats ... & ... 50 Hz je lakši za strojeve i omogućuje metričko sviranje s povezanim frekvencijama. Sad bih trebao vidjeti što Google kaže, ali ne želi :-)
@Kyle odgovara na vaše pitanje skoro 4 godine kasnije -> ... poput bombe ....Ajme ništa previše uzbudljivo.Obično se bavim slabom strujom, tako da ne vidim velike stvari.Jednog dana kod kuće začuo se zvuk poput automobilske nesreće i nestalo je struje.Istraga u početku nije otkrila ništa.Ispostavilo se da je pregorio osigurač uličnog transformatora.To su bila 3 dijela (lota?) Dolje od moje kuće i unutar prodanog čeličnog kućišta.Neizmjerno glasno s obzirom na udaljenost.
@RussellMcMahon bez brige!Potpuno sam zaboravio ovo pitanje, ali zaboravio sam kako su ove stvari bile zanimljive!
Oli Glaser
2011-12-21 06:44:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ovdje nisam stručnjak, ali kad je generator povezan na mrežu, ponaša se kao da je mehanički povezan sa svim ostalim generatorima na mreži. To znači da se čak i ako se želio okretati drugom brzinom nije mogao (osim ako njegova snaga ne doprinosi značajnom postotku ukupne snage mreže, što neće biti)
Da to bolje objasnim, ako ste spojili generator na mrežu, a zatim joj oduzeo mehaničku snagu, ona bi se nastavila okretati istom brzinom, jer je to sada motor koji pokreću svi ostali generatori na mreži. Tako je kod mnogih generatora na mreži ukupni učinak prosječne izmjene u vrlo maloj količini.
Također imate puno složene opreme koja prati stvari poput frekvencije, opterećenja i vrši različita podešavanja po potrebi kako bi se stvari zadržale unutar definiranih tolerancija .

Što se tiče frekvencijskog dijela, druge se frekvencije namjerno puštaju u vodove u svrhu komunikacije. Oni ipak nisu namijenjeni ničemu.

Pa što bi zapravo AC frekvenciju držalo "zaključanom"?
@Kyle - razina energije je pitanje i sredstvo za gašenje do neke mjere. VELIKI prekidači uzrokuju lukove i opskrbljuju ih lučnim kanalima s magnetskim prigušivačima koji ih šalju u smrt. Postoji ulični transformator na oko 3 dijela od moje kuće. Nepoznata kiša, ali može poslužiti nekoliko stotina domova, tako recimo 50A x 230V x 200 domova. To je 2 MVA plus, ali ne odjednom, pa možda MVA ili malo. Jednog dana Murphy je odlučio dopustiti da se spaja samo jedan od njegovih HRC osigurača. Vozio sam područje tražeći eksploziju UNP-a ili slično. GLASNO.
@Kyle - | Čovjek na [PICLIST] (http://www.piclist.com) dizajnira VISOKE strujne prekidače za upotrebu u elektranama. Ručno otkazivanje u slučaju nužde u slučaju automatskog kvara upravljanja zahtijeva dugačak stup, puni azbestni i oklopni kostim I UČINITE to pogrešno i možete umrijeti. Stvarno.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...