Pitanje:
Kućište ravne Yagi antene
Lightweight
2018-09-14 16:47:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dakle, iznerviralo me to što je moja Yagi antena bila zatvorena u plastičnu cijev koja joj omogućuje da se povremeno okreće i pada sa stola, ali bez svog kućišta elementi su se igdje zakačili. Pa sam se pitao, budući da je materijal (pretpostavljam da je PVC) ionako radio-proziran: Zar antena ne bi mogla biti zatvorena i u druge oblike - sve dok su radio-prozirne?

Napomena: Antena o kojoj govorim samo je jednostavna Yagi antena s 19 elemenata (17 direktora) za kućni Wi-Fi od 2,442 GHz.

U osnovi su moja pitanja:

  • Je li u redu potpuno zatvoriti same elemente - ili moraju imati zrak (ili bilo kakav slobodan prostor) oko sebe?
  • Je li bum potreban da bi bio u središtu?
  • Ima li bum zapravo ikakav učinak kad je ionako radio-proziran i neprovodljiv?
  • Bi li to utjecalo na performanse antena da postoje dva (neprovodna) nosača koji drže elemente svojim rubovima?

Upravo sam se pitao o ovome, jer sam se sjetio kako mi je učitelj fizike rekao (prije desetljeća), kada su frekvencije u pitanju, stvari vibriraju / osciliraju. Čvrsti ograđeni prostor to bi na kraju mogao spriječiti.

Nacrtao sam (izvinjavam se zbog svojih prilično loših vještina bojanja) dva dizajna koja bih želio isprobati.

Enclosed design

Ovaj prvi dizajn zatvorio bi sve elemente u džepove kako bi se spriječilo njihovo kretanje, a možda i korozija ako je nepropusna.

Ladder design

Ovaj dizajn ljestava bila je samo ideja da se prvo sačuva malo PLA materijala, sa samo prednostima uštede prostora i sprečavanja da se elementi spoje bilo gdje.

Znam da bi se originalni Yagi vjerojatno mogao jednostavno ugurati u nekakav ravni plastični rukav - zadržavajući njegov bum i držeći elemente "slobodnima". Ali takvi projekti me jednostavno pokrenu ^^ - a antena koju sam kupio izrađena je prilično ... "kreativno" ... pa bih svejedno volio obnoviti cijelu ovu stvar.

PVC zasigurno nije radio proziran tako blizu elemenata.Ima relativnu propusnost koja će se značajno poremetiti s podešavanjem.
Neki kažu da jest, neki kažu da nije, a drugi kažu da to ovisi o vrsti PVC cijevi.Znate li je li PLA više / manje / jednako radio-proziran (jednostavan bijeli PLA)?Postoji li minimalna udaljenost između Elementa i bilo kojeg materijala koji okružuje kako bi bila sigurna?Pretpostavljam da ovo već poništava moj dizajn, jer postoji puno više kontakta između elemenata i drugog materijala.Dakle, nosač je u središtu jednostavno kako bi se zadržalo što više slobodnog prostora oko elemenata?
Središta elemenata su strujni čvorovi (mala impedancija), dok su krajevi naponski čvorovi (velika impedancija).Stavljanje nestandardnih dielektričnih materijala blizu krajeva razriješit će antenu više od svega što je postavljeno u blizini centara.
@Andyaka je u pravu - PVC ima (relativnu) dielektričnu konstantu, ovisno o vrsti / gustoći proizvoda od 3,7 na niskim frekvencijama do 2,8 na oko 1 GHz.Dakle, da, neujednačena obloga, posebno blizu krajeva vodiča, promijenit će svojstva.Općenito, to bi značajno smanjilo valnu duljinu u mediju, što će vrlo komplicirano prilagoditi razmake unutar elemenata i dovesti do znatno smanjene učinkovitosti antene.
Druga mogućnost je da bi antena bila dizajnirana prema vašoj ideji kućišta, to bi dobro funkcioniralo.Ali dizajn antene sigurno bi bio drugačiji i nije zajamčeno da bi bilo moguće dobiti potpuno iste karakteristike ili performanse.Moj instinkt kaže da je moguće izraditi dovoljno sposobnu antenu sa svojom idejom ograde.
Jedan odgovor:
user203211
2018-11-03 19:02:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako vas dobro razumijem, vaš je problem što je oblik kućišta antene cilindričan.(Ili je antena namotana za transport / skladištenje?) Ako se antena koristi ležeći na stolu, na nju biste mogli pričvrstiti (zalijepiti) dva lagana komada plastike ili papira kako biste spriječili da se kotrlja.

Neke općenite napomene: Svi plastični materijali imaju dielektričnu konstantu koja mijenja ponašanje antene.Jedina neutralna zona je nosač, ako se nalazi u središtu.Tamo nije važno je li provodljiv ili ne.Stavljanje plastičnog materijala oko svakog elementa antene (radijatora, reflektora, režisera) definitivno bi promijenilo ponašanje antene.Isto vrijedi i za stavljanje bilo čega duž krajeva ovih dijelova.Ako je antena korisna takva kakva je, bolje je ostavite ovako.

Hvala vam na odgovoru.Da, cilindrični oblik me živcirao iz različitih razloga.Također bi bilo puno lakše pričvrstiti wifi-kontroler sa svoje strane :) Kada kažete da su elementi neutralni u svom središtu - postoji li minimalna udaljenost oko elementa općenito, na kojoj kućište ne bi utjecalo na antenuizvedba (teoretski).Primjerice, ako je Reflektor dugačak 60 mm, a preklopljeni dipol širok 20 mm, hoće li to utjecati na performanse, ako bi cijela antena bila zatvorena u pravokutnu cijev, visoku 70 mm i široku 30 mm?


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 4.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...