Pitanje:
Je li obavezno uključiti detektor pulsa kako bi se dizajnirao JK Flip Flop koji se pokreće rubom pomoću logičkih vrata?
user1637645
2016-09-10 19:16:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pokušavam dizajnirati JK-Flip-Flop pokrenut pozitivnim rubom (koristeći 7400 i 7410 NAND vrata) na ploči.Shema spoja je na slici (zamijenio bih sva vrata AND i NOR s vratima NAND).Međutim, vidim da postoji signalno-pulsni krug s impulsnog ulaza takta.

Picture-1: JK-Flip-Flop circuit

Moje pitanje je: 1) Je li obvezno uključiti taj krug detektora impulsa za ispravan rad JK?

2) Ako da, mogu li onda stvoriti krug detektora pulsa pomoću NAND ulaza kao što je prikazano na drugoj slici?(Kao i obično, vrata NOT i AND zamijenio bih NAND-om) Picture-2: Pulse-detector circuit

Dobrodošli u EE.SE!Imate izvrsno postavljeno pitanje, s jednim malim problemom u stilu.Da biste održali tekstove pitanja čistima i izbjegli nepotrebnu gužvu, ostavite recite 'hvala' pomažući korisnicima koji odgovore na vaše pitanje da poboljšaju svoje odgovore, prihvaćajući najbolji odgovor i (nakon što steknu dovoljno reputacije) glasajući za dobre odgovore.
Zabilježite rastući rub u stupcu C vaše tablice.Kaže da je izlaz valjan nakon porasta ruba sata.To nije nužno pulsni krug detektora ...
Tri odgovori:
user2943160
2016-09-10 20:44:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Da , detektor ruba / generator impulsa potreban je za rad kruga kao J-K flip-flop . Strujni krug AND + NOR s četiri vrata zapravo je zasun s obzirom na upravljački ulaz. Odnosno, stanje može "teći" iz J i K u Q ako je upravljački signal uvijek logički visok. Rješenje za to s D zasunima je staviti dvije zasunke u seriju s \ $ 180 ^ {\ circ} \ $ razlikom u fazi sata u konfiguraciji Japanski-flip-flop pokrenuti rubom-podređenim rubom : / p>

two series D latches with inverted clock input between stages Javna domena radi iz Wikimedia Commons

Međutim, od operacije JK Funkcija nije jednostavna poput slučaja D, potrebna je neka druga metoda za stvaranje osjetljivosti flip-flop ruba. Rješenje za to je zadržati upravljački ulaz visoko samo na rubu ulaza: dakle krug za otkrivanje ruba / impulsa.

Na vaše drugo pitanje: da, sklop NOT + AND koji prikazujete implementira željeni krug stvaranja impulsa. Međutim, morate osigurati da je izlazni impuls dovoljno širok da se J-K krug stabilizira nakon što se dogodi prijelaz u stanje. Potrebno vrijeme ovisit će o brzini vašeg kruga. Ne želite djelomično ažurirati stanje!

Kako mogu znati koliko mi NE vrata treba da skupim minimalno kašnjenje širenja potrebno za JK da otkrije pozitivni rub?Koja je formula ili parametri koje moram provjeriti u tablici podataka NAND i / ili NE vrata?
Vi ste nakon kašnjenja širenja, `Tpd` vrata.To bi trebalo biti jednostavno zbrojiti za lanac odgode, ali mnogo složenije odrediti minimalnu širinu impulsa potrebnu za J-K blok.Također, navedeni raspon kašnjenja otežat će provjeru valjanosti tijekom procesa / napona / temperature.Ne očekujte da će vaš J-K flip-flop moći tako brzo trčati.
Vaš odgovor zapravo nije istina.Postoji mnogo načina kako napraviti pravi jk master-slave japanku.JK zasuni nisu toliko komplicirani da ih ne možete nadvladati.
jbord39
2016-12-16 21:01:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ne.Jednostavno možete napraviti jk flip flop master-slave.

Dodavanjem generatora impulsa u zasun čini "impulsni zasun" ( http://ieeexplore.ieee.org/document/5719582/) ne japankom, iako se ponaša kaojedan.

Pogledajte shemu u nastavku:

enter image description here

Kako bi se ponašanje impulsnog zasuna razlikovalo od master-slave flip flopa na načine koji nisu (1) točna glavna podešavanja / vremena zadržavanja [koja se mogu prilagoditi podešavanjem vremena širenja kada se koristi bilo koji dizajn] ili (2)raspodjele vjerojatnosti mogućeg ponašanja u slučaju kršenja postavljanja / zadržavanja (što ni u kojem slučaju nije nužno predvidljivo).
@supercat: uglavnom impulsne zasune teže je prilagoditi pri niskim naponima ili ekstremnim uglovima.Trajanje impulsa uvelike ovisi o procesu, naponu i kutu i izravno utječe na vrijeme postavljanja i zadržavanja.Oni se više koriste u prilagođenim područjima velike brzine, ali se obično ne sintetiziraju.
Nedostaje li logički ulaz između povratnih informacija s "slave" uređaja i korisničkog postavljanja / resetiranja na J / K ulaze "master" uređaja?Također, jesu li ti uređaji stvarno već japanke?
@user2943160: Ne, vjerujem da su polariteti bili ispravni.Ali, ažurirao sam sliku s manje dvosmislenom slikom.
Gunther Schadow
2020-07-06 07:20:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Upravo imam isti problem i smatram da je ova demonstracija savršeno poučna za problem. Ben Eater: JK utrke u japankamaOva pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...