Pitanje:
Kako komutator radi ovdje?
John Katsantas
2017-02-21 21:46:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Razumijem da komutator koristimo kao ispravljač pomoću dva segmenta koji naizmjenično dodiruju negativni i pozitivni kist. Tada imamo samo jednu zavojnicu. Što se događa kada ih imamo više od jednog? enter image description here U gornjem dijagramu imamo 4 zavojnice i 4 komutatorske šipke. Koje su rešetke? Ne bismo li trebali imati 2 segmenta za svaku zavojnicu? To znači 8 bara. Možda šipke i segmenti nisu isto. Ako nisu, koje su ovdje rešetke? Budući da zavojnica ima dvije strane i mora doći do obje četke. Udžbenik koji proučavam također kaže da je napon na prvoj slici ispod eb + ec, a na drugoj slici 7 + 18 + 20 + 18 + 7 = 70 volti. enter image description here enter image description here Evo još jednog dijela koji ne razumijem. U jednostavnom primjeru jedne zavojnice svaka je četka uvijek u dodiru s jednom zavojnicom. Pa sam zaključio da, ako imamo 2 zavojnice, imamo četiri segmenta i koristimo samo zavojnicu koja svaki trenutak ima najveći napon. Međutim, to nije istina. Ovdje zbrajamo napon svake zavojnice. Kako možemo iskoristiti sve zavojnice ako svaki put samo dva segmenta dodiruju četke? A kako to da je napon na prvoj slici eb + ec? Koje zavojnice dodiruju četke? (Pretpostavljam da bi dvije zavojnice mogle istovremeno dodirivati ​​četku, ali samo jedna doprinosi) Jako sam zbunjena i ne mogu pronaći odgovor. Također imam ovu sliku za stvarnu fizičku konstrukciju prve slike. enter image description here

"Traka" i "segment" komutatora odnose se na isto.Shvaćate li da su ove zavojnice povezane u seriju?
Dva odgovori:
Dave Tweed
2017-02-21 22:18:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pojedinačne fizičke zavojnice armature povezane su u seriju oko prstena. Kada uspostavite kontakt s dva segmenta komutatora, u osnovi formirate dvije paralelne "virtualne" zavojnice koje se sastoje od pojedinačnih segmenata fizičke zavojnice na bilo kojem od dva puta između kontakata. Te virtualne zavojnice imaju željeno poravnanje s poljem statora kako bi se postigao željeni rezultat. Svaki segment fizičke zavojnice doživljava EMF koji je povezan sa stvarnim fizičkim kutom u odnosu na polje statora, što objašnjava brojeve na vašoj slici 4.11b.

Kako se armatura okreće, virtualna zavojnica se okreće s njom, sve dok ne dođete do točke u kojoj četke dosežu drugačiji skup kontakata komutatora. U ovom trenutku dobivate drugačiju kombinaciju fizičkih zavojnica, a rezultirajuće virtualne zavojnice imaju poravnanje koje se vraća na početak željenog kuta poravnanja.

Na taj način armatura doživljava maksimalnu količinu okretnog momenta dostupnu u svakom trenutku. Više fizičkih zavojnica i segmenata komutatora znači da se valovitost momenta smanjuje i učinkovitost povećava, barem do točke.

Vjerujem da nije korektno povezivati broj segmenata komutatora s "polovima".4-polni istosmjerni motor ima 4 poljska polja, 4 stupa armature i 2 para sklopova četkica.U bilo kojem trenutku, polovica većeg broja zavojnica armature služila bi za formiranje svakog para polova.
@CharlesCowie: Da, strogo govoreći, u pravu ste.Uredio.
Sad razumijem dijagram, ali zbunjen sam što se događa u fizičkoj konstrukciji.Možete li mi pomoći oko tamošnjih veza?Ovdje ne mogu razumjeti napon, što znači što je točka A, a što točka B ako je Vab ukupni inducirani napon.Jer pokušavam slijediti zavojnicu B koja započinje od donjeg segmenta četke s lijeve strane, a završava donjim dijelom četke s desne strane.Pa zašto ukupni napon nije samo B napon B zavojnice?Slično s druge strane s naponom D zavojnice VD.V preko donjih segmenata je VB, a gornjih VD.
Znam da griješim.Samo objašnjavam kako to vidim kako biste mogli otkriti što nije u redu u mom razmišljanju.
@JohnKatsantas Sve zavojnice povezane su u seriju, a 2 četke paralelno čine dva kompleta zavojnica.Dakle, svaki inducirani napon zbraja se dajući zbroj.Segment a na zavojnicu A do segmenta b do zavojnice B itd. Struje se kreću u različitim smjerovima pa su oba napona jednaka.
StainlessSteelRat
2017-02-22 04:15:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Segmenti komutatora = Trake komutatora. Segmenti su izrađeni od bakrenih šipki odvojenih tinjcem.

Zavojnica B spojena je na segment komutatora b i c. C do c & o. 4 segmenta povezana s 4 zavojnice. Svaki segment povezuje dvije zavojnice. Sve zavojnice povezane su u seriju oko komutatora. Četke paralelno povezuju komutator.

Kako se vaš rotor okreće, primjenjuje se Faradayev zakon. Kad god se fluks povezan ili povezan s krugom promijeni, u krugu se inducira napon.

Dakle, na slici 4.7, zavojnice A i C kreću se paralelno s tokom. Nijedna linija protoka nije presječena, pa inducirani napon iznosi 0. Zavojnice B i D pomiču se okomito na tok, pa je induciran maksimalni napon. U tekstu stoji 20V. \ $ E_B = E_D = 20V \ $.

A kako to da je napon na prvoj slici eb + ec?

Ovo nije točno.

Dno str. 74.

Prema tome, napon induciran u tim zavojnicama ima najveću moguću vrijednost (recimo 20 V). To je ujedno i napon na četkama u ovom određenom trenutku.

Dakle, na slici 4.11b imamo zavojnice iste veličine, koje proizvode najviše 20 V. Zavojnice A i B proizvode 0V. Zavojnice C i D proizvode maksimalno ili 20V. Zavojnica od 18 V je \ $ 20 \ sin (60 °) = 17.3V \ $. Zavojnica reže linije toka na otprilike 60 °. Zavojnica od 7V je \ $ 20 \ sin (30 °) = 10V \ $. Tako: $$ 10V + 17.3V + 20V + 17.3V + 10V = 74.6V $$

Zavojnice nisu potpuno na 30 ° i 60 °, tako da su naponi manji. Ili 70V. Ali ovo ilustrira gdje smo.

Ne slažem se s autorima, slika 4.8, koja pokriva sliku 4.10, ali ovo ima više veze s razumijevanjem teorije kako to funkcionira. Dvije zavojnice na 45 ° proizvode više od 20V. Nijedan komutator generatora istosmjerne struje nema 4 segmenta.

4 segment DC Generator output

Vidim da znate udžbenik.Je li dobro za prvo proučavanje električnih strojeva?I da, taj me dijagram više zbunio jer sam mislio da jedna zavojnica prestaje međusobno djelovati, a druga zauzima svoje mjesto jer ima veći napon.Komentirao sam prethodni odgovor objašnjavajući još jedan mali problem koji imam.Možete li to provjeriti?
Bilo koji udžbenik ima prednosti i nedostatke.Pročitajte, bacite stvari na zid i pogledajte što se lijepi.Ne postoji lak put do učenja.Proguglala sam tekst.Ali nisam stručnjak.Otkrio sam da drugi odgovor nije na vašoj razini razumijevanja, pa sam pokušao razjasniti vaše zablude.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...