Pitanje:
Kako funkcionira Linistepper, linearni koračni motor s otvorenim kodom?
Kevin Boyd
2010-03-05 20:12:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pokušavam pokrenuti Linistepper, ali čini mi se da ne razumijem rad kruga.

Krug je ovdje.

Problemi oko kojih sam nejasan su:

  1. Čemu služe diode D1-D6?
  2. Kako se izračunavaju otpornici R18 - R23 za podešavanje različitih razina struje mikrokoraka? (Trenutno je postavljeno na 0, 25, 55, 100%).
  3. Kako djeluje regulacija struje u krugu.
  4. PWM se koristi za postizanje 3600 koraka, kako se to radi?
četiri odgovori:
James Newton
2010-03-08 22:30:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Možda će vam pomoći kako to radi sa početne stranice Linistepper: http://www.piclist.com/techref/io/stepper/linistep/lini_wks.htm

Hvala na informacijama James, ranije sam posjetio tu stranicu i premda je objašnjenje vrlo lucidno, nisam uspio shvatiti, pokušat ću opet ...
@jamesNewton, samostalna veza ne smatra se odgovorom. Ako to možete ovdje donijeti i naučiti, onda je to dobar odgovor. Ovo će umrijeti u potpunosti s truljenjem veze. Ako ga ovdje podučite, a zatim koristite poveznice za daljnje čitanje i referenciranje, odgovor će trajati vječno i sa punim sadržajem mogu potražiti izvor.
Mark B
2010-03-08 08:41:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Možete isprobati ovaj forum Electro-tech-online Kreator Linisteppera, Roman Black, često ga posjećuje. Prolazi MR RB. Od koga je bolje dobiti vaše odgovore?

* Od koga je bolje dobiti vaše odgovore? * Web mjesto elektronike i robotike Stackexchange? Šalim se, veza do tvorca uređaja je otprilike dobra.
@Mark, Izvrsan savjet!
Mr_RB
2010-10-04 04:54:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Linistepper generira 6 mikro koraka u hardveru, koristeći diode i otpornike kako bi napravio ispravne razine napona za 6 mikro koraka. To daje 200 x6 = 1200 koraka / rotacija, što je jedan od načina mikrokoraka Linistepper koji možete odabrati.

Da bi napravio 3600 koraka / rotaciju, Linistepper se vrlo brzo u softveru izmjenjuje između 2 mikro koraka. Dakle, radi i AAA ili AAB ili ABB (gdje su A i B dva uzastopna mikro koraka) i na visokoj frekvenciji od oko 333 kHz ako koristite xtal od 16 MHz. Ukupni učinak je pružanje 3600 mikro koraka od 1200 hardverskih mikro koraka.

Zanimljiva napomena; Linistepper je jedini koračni pokretač koji proizvodi 3600 koraka / rotaciju, što ga čini idealnim za stvari koje rade u stupnjevima jer čini 10 mikro koraka po stupnju, također se mogu prilagoditi poklopci za zaglađivanje C5 i C6 (odabirom njihove vrijednosti) koji daju vrlo glatki prijelaz s jednog mikro koraka na sljedeći pri radu s "podešenom" brzinom motora. Oba ta čimbenika čine ga idealnim za kretanje teleskopa (astronomija itd.) I postavljanje pomicanja / nagiba itd.

Ako se ne varam, jeste li kojim slučajem g. Roman Black, izumitelj LiniSteppera?
Žao mi je, ali još uvijek ne razumijem što mislite pod brzom izmjenom između 2 mikrokoraka, poput AAA ili AAB.
@Boyd: Linistepper, kao i svi pokretači koračnih motora, na nekim položajima daje konstantan napon na svoje 4 izlazne žice. Nazovimo ovo "A" na poziciji broj 18 (gdje se ističe AAAAAAAAAAAAA ...), a "B" na poziciji broj 21 (
@Boyd: ... "B" na položaju broj 21, gdje se iznosi BBBBBBBBBBBBBBBB .... Kada naredite Linistepperu da se zadrži na položaju 19, on oscilira AABAABAABAABAAB .... Možete zamisliti da se motor pomiče u položaj 18, zatim pomiče u položaj 21, a zatim vraća natrag u 18, ali oscilacija je toliko brza da nema vremena da se motor pomakne više od malog dijela te udaljenosti - da mehanička inercija motora i električno niskopropusno filtriranje unutar Linistepper-a drže motor vrlo blizu fiksnog mjesta između položaja 18 i položaja 21.
Leon Heller
2010-03-05 20:49:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Različiti izlazni naponi postižu se uključivanjem i isključivanjem PIC izlaza. Diode sprečavaju pogrešno strujanje struje kada su neki izlazi visoki, a neki niski. To je pametna ideja.

3600 koraka postignuto je "mikro koračanjem".

Pitao sam se kako sklop postiže taj broj 3600, koje komponente za to igraju ulogu? Što se tiče dioda, pomalo sam skeptičan prema tome da se koriste samo za PIC zaštitu ... biste li mogli objasniti zašto mislite da su to PIC pin diode za zaštitu?
Pogledajte moj ispravljeni tekst. Mislim da ćete detalje o mikrokoračenju i PWM-u pronaći na web mjestu Microchip - pogledajte stranice upravljanja motorom.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...