Pitanje:
PCB otvoren putem izdanja
yun
2014-12-18 19:17:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nedavno sam naišao na problem u kojem smo pronašli određeni postotak padavina otvorenog putem. Ovo mi je prvi put da vidim ovakav problem i zapravo nemam pojma zašto. Dolazi iz analize neuspjeha s nekim slikama koje su postavljene. Prva slika izgleda poput korozije na bakrenoj oplati, dok je druga slika bakar potpuno otvoren. Provjeravam debljinu presvlake i ona je unutar specifikacija. Neki kažu da je to uzrokovano bakrenim oplatama tijekom proizvodnje PCB-a, ali bilo tko molim savjet i objasni što bi moglo uzrokovati sve ove probleme? Dobavljač krivi za tok koji koristimo.

Hvala unaprijed!

Slika # 1: Image#1

Slika # 2: Image#2

Slika # 3 Image#3

Ako netko nije vidio i analizirao potpuno istu stvar, ovdje se uglavnom mogu nagađati.Gledajući kako se i taj unutarnji sloj rastrgao, pretpostavljam da je to neki fizički stres koji stvari pokida.
Prije ili poslije reflowa?Je li vaš Stackup simetričan?Stavite dasku na ravnu površinu, vidite li usitnjavanje / usitnjavanje krumpira?Koji je vaš stog i površina.Zatim pogledajte ovaj članak putem pucanja s ipc-a http://www.ipcoutlook.org/pdf/design_construction_affects_reliability_ipc.pdf
Kad bolje razmislim, ne možemo reći puno o tome kako je nastao taj presjek, pa bi raskidanje moglo biti i rezultat nedovoljne opreznosti tamo.
Nekad smo to viđali povremeno s dody azijskim dobavljačima (Tajvan je tada bio negativac).Mislim (pretpostavljam) da je to loša kontrola procesa (vjerojatno prljave kemikalije) u procesu aktivacije ili galvanizacije.Fluks?Pa, moraju nešto reći.Kao što kaže @PlasmaHH, presjek ne izgleda sjajno - na drugoj fotografiji postoje dokazi o raslojavanju i pucanju.Problemi koje smo pronašli bili su pucanje (skroz okolo) na gornjim i donjim 'uglovima' između oplate kroz otvor i gornjeg i donjeg sloja.Ako nemate veliki poticaj da nastavite koristiti ove šaljivdije, nastavio bih ..
To je zapravo nakon reflowa.Sve su to pronađene kad je prošao test.Čudno je da postoji nekoliko dasaka u presjeku i da sve imaju pukotine kao u sloju oko otvorenog prolaza.I također se za prvu sliku pitam je li to možda uzrokovano kemikalijom za nagrizanje (glupo)
Slika # 3 izgleda poput loma / korozije i tjera me da sumnjam još više ...
Jedan odgovor:
WhatRoughBeast
2014-12-19 04:23:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dobavljač vas laže i nada se da će se izvući. Druga slika prikazuje oštećenje sredstva za vezivanje sloja (lijeva slika) i same podloge (desna slika). Nisam stručnjak za fabriranje računala, ali druga slika izgleda kao da su za izradu rupa koristili loše neispravnu bušilicu. To je jedino objašnjenje koje mi pada na pamet koje bi objasnilo takvu vrstu kidanja, iako bi neispravna podloga mogla to učiniti za desnu sliku. Gotovo mogu prihvatiti objašnjenje fluksa za prvu sliku, ali ne i za drugu.

Da - nema šanse da će tvrtka to dobrovoljno pokušati ispraviti.Morali biste biti pomalo ludi da biste ih ponovno koristili, tako da znaju da nemaju puno nade zadržati kupca ovdje.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...