Pitanje:
Vožnja plavom LED s 3.3V pomoću optičkog pojačala
Dinesh
2017-01-20 12:28:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pokušavam dizajnirati sklop koji pokreće šest LED-a - dvije crvene, dvije zelene i dvije plave - na 3,3V GPIO pinu.Budući da je pad napona na plavoj LED diodi u tom opsegu, pokušavam pojačati napon LM318N, a zatim ga otpustiti otpornikom.Međutim, svi crveni i zeleni rade kad su postavljeni ovako, ali plavi ne.

LM318N LED config

Je li ovo razumna postavka za postizanje onoga za čim idem ili nešto nije u redu s načinom na koji pristupam ovome?

Ako ga samo želite PWM / isključiti, možete ga uvelike pojednostaviti pomoću samo jednog NFET-a i otpornika.Ali sigurno, i opamp bi učinio trik ako na izlazu ima dovoljno mogućnosti trenutnog napajanja.Također, +1 za shematski prikaz, ispravljanje interpunkcije i temu / temu.
Ovaj je komentar namijenjen vašoj izmjeni od prije 2 sata.Promijenite R3 s 15k na više poput 1k.U ovom slučaju koristite Q1 kao zasićeni prekidač, tako da želite da osnovna struja bude oko 1/10 ili 1/20 struje kolektora.Ako je struja kolektora 10mA, želite da osnovna struja bude oko 1mA.S 15k, očekivao bih da strujni krug provodi NEKU struju kroz LED diode, ali možda nedovoljno da bi bili jako svijetli.
@mkeith To bi trebalo funkcionirati, ali nije, pa sam pokušao izolirati problem.Čak se i izvor napona na otporniku na LED, čisti i jednostavan, ništa ne događa.Moguće je da LED ne sadrži specifikacije - upravo sam uzeo neke iz laboratorija.U svakom slučaju, čini mi se da sam ovdje zapeo, ali hvala na pomoći.
Možda ste imali LED unatrag.Napokon je to dioda.Slučajno emitira svjetlost kad teče struja naprijed.
@Dinesh, molim vas, nemojte postavljati drugo pitanje u svom prvom.Teško da će pomoći budućim posjetiteljima i zbuniti trenutne odgovornike.Sada bi najbolje bilo da za vas uklonite daljnje pitanje o novom krugu (potpuno nepovezano s "vožnjom LED-a s 3,3 V pomoću opcijskog pojačala") i objavite ga kao novo pitanje.
četiri odgovori:
Neil_UK
2017-01-20 12:49:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

LM318 je specificiran samo za vožnju unutar 3v od bilo koje pruge, to nije izlazni opamp od željeznice do željeznice (R2R).Kako ga napajate s pina + 5v, njegova će izlazna struja u 3v opterećenju u najboljem slučaju biti niska, a možda i nula.

Za pad zamjene, pronađite pojačalo koje ima R2R izlaz.

Možda bi bilo jednostavnije upotrijebiti prekidač, jednostavni tranzistor ili FET, ili 5v željezničku kapiju s ulazom od 3.3v poput dijela HCT74xx.LM339 također čini lijepi FET pokretač, izlaz se približava zemlji i ulazi su vrlo fleksibilni.

Hvala vam!Pokušao sam se prebaciti na BJT prekidač, ali nisam previše upoznat s tim i LED diode još uvijek ne rade ... Mislim da je moja postavka otpornika možda pogrešna.Dodao sam shemu u OP.
mkeith
2017-01-20 13:29:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mislim da ne morate pojačati napon da biste pogonili LED. Samo potražite plavu LED s niskim Vf. Također, nema razloga za upotrebu op-pojačala.

Upotrijebite ovaj sklop:

schematic

simuliraj ovaj sklop - Shema je izrađena pomoću CircuitLab

Možda ćete trebati malo podesiti vrijednosti otpornika. Ovo je strujni krug izvora. Kad je GPIO visok, dobit ćete prilično konstantnu struju od približno 10 mA kroz LED diodu u širokom rasponu napona. Ovaj krug radi puno bolje od jednostavnog otpora za ograničavanje struje kada jedva imate dovoljno napona za pokretanje LED diode.

Osnovna ideja je da su R1 i R2 otpornički djelitelj od GPIO napona od 3,3V. Oni proizvode oko 1,1 V u osnovi Q1. Q1 nije zasićen. Djeluje kao sljedbenik emitera, stvarajući na emiteru 1,1 - 0,6 V. To znači da je struja emitora oko 0,5 V / R3.

Ono što biste mogli učiniti su niži R2 da bi se dobio manji napon na bazi i promijenite R3 da biste promijenili radnu struju. Trenutno je oko 10mA, vrlo grubo.

Također, budući da ovaj krug održava reguliranu struju neovisno o naponu, potencijalno možete koristiti neregulirani napon za LED. Na primjer, jednostruki napon litij-ionske baterije ili 5 V s USB-a. LED će se upaliti samo kad je GPIO visok, bez obzira na napon koji koristite za diodu.

Nisam previše upoznat s ovakvim sklopovima, pa će možda trebati malo petljanja da bih otkrio prave vrijednosti otpornika, ali pokušat ću!Hvala vam!
Prvo petljajte u simulatoru.Također pogledajte jednadžbe.
Colin
2017-01-20 14:55:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jedan tranzistor koji je konfiguriran kao zajednički odašiljač dovoljan je da vam omogući pogon LED-a s Pi GPIO i pomoću Pi + 5v linije.

Q1 može biti bilo koji NPN od želeja, poput 2N3904, 2N4401 itd.

schematic

simuliraj ovaj sklop - Shema je izrađena pomoću CircuitLab

Činilo se da je ovo najjednostavniji pristup, pa sam prvo krenuo s tim, ali čini mi se da još uvijek ne djeluje.Dodao sam shemu u OP - mislim da moje vrijednosti otpornika mogu biti isključene.Hvala na prijedlogu!
Peter Green
2017-01-20 19:33:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Postoji nekoliko nedostataka u krugu.

Prvo učitavate GPIO pin prilično teško.Kad se istovari, pin će biti približno 3,3 V, ali kad se jako optereti, može biti znatno niži od toga.

Drugo, kao što su drugi istaknuli, vaše opcijsko pojačalo nije ni blizu uređaja od šine do šine.

Općenito, korištenje opcijskog pojačala za ovo izgleda prilično glupo.Predložio bih vam da koristite konfiguraciju prekidača tranzitora i pomoću tranzitora kontrolirate sve LED diode, a ne samo plave.

Op-pojačalo je vjerojatno nepotrebno, u potpunosti ste u pravu - s op-pojačalima sam radio samo u teoretskim problemima, a ne u fizičkom krugu, pa su mi njihova ograničenja pomalo nejasna.Pokušavam se sada prebaciti na tranzistorski prekidač - moja shema je dodana u OP.Hvala vam!


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...